Europese autoverkoop -7,4 procent in februari

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
In februari moest de corona-uitbraak in Europa nog grotendeels starten. (Foto: Shutterstock)

In februari zijn er in Europa in totaal 957 duizend nieuwe auto’s geregistreerd. Dat is een daling van 7,4 procent. Dat meldt fabrikantenorganisatie Acea. Volgens de organisatie zijn er twee oorzaken voor de daling: veranderende autobelastingen en een verslechterende economie. Bekijk het hele verkoopoverzicht in de Automotive Kennisbank.

Over de gevolgen van de corona-uitbraak doet Acea nog geen uitspraken. 

In de eerste twee maanden van het jaar zijn het drie luxemerken die behoorlijk weten te plussen. DS kent een verkoopstijging van 76 procent, Porsche noteert een plus van 71 procent en Lexus van 35 procent. Bijna alle volumemerken zagen de registraties dalen.

 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Europese autoverkoop -7,4 procent in februari | Automotive Online

Europese autoverkoop -7,4 procent in februari

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
In februari moest de corona-uitbraak in Europa nog grotendeels starten. (Foto: Shutterstock)

In februari zijn er in Europa in totaal 957 duizend nieuwe auto’s geregistreerd. Dat is een daling van 7,4 procent. Dat meldt fabrikantenorganisatie Acea. Volgens de organisatie zijn er twee oorzaken voor de daling: veranderende autobelastingen en een verslechterende economie. Bekijk het hele verkoopoverzicht in de Automotive Kennisbank.

Over de gevolgen van de corona-uitbraak doet Acea nog geen uitspraken. 

In de eerste twee maanden van het jaar zijn het drie luxemerken die behoorlijk weten te plussen. DS kent een verkoopstijging van 76 procent, Porsche noteert een plus van 71 procent en Lexus van 35 procent. Bijna alle volumemerken zagen de registraties dalen.

 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.