Autobeurs IAA verhuist naar München

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
De VDA verkiest München boven Frankfurt. (Foto: Shutterstock)

München volgt Frankfurt na zeventig jaar op als organisator van de Duitse autoshow IAA. Vanaf september 2021 treedt de stad in het zuiden van Duitsland op als gaststad van de beurs. Dit maakte de VDA, de Duitse autofabrikantenvereniging, bekend.

Volgens VDA-president Hildegard Mueller was het doorslaggevend dat München met zijn stadscentrum en plaatsen dichtbij de binnenstad opties biedt voor het houden van activiteiten voor de show. De IAA zal in de nieuwe gaststad van een automobielplatform tot een mobiliteitsplatform evolueren, zo is de wens van de VDA.

Deze week zou de Salon van Genève eigenlijk plaatsvinden, maar werd op last van de Zwitserse autoriteiten afgelast.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.

Autobeurs IAA verhuist naar München | Automotive Online

Autobeurs IAA verhuist naar München

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
De VDA verkiest München boven Frankfurt. (Foto: Shutterstock)

München volgt Frankfurt na zeventig jaar op als organisator van de Duitse autoshow IAA. Vanaf september 2021 treedt de stad in het zuiden van Duitsland op als gaststad van de beurs. Dit maakte de VDA, de Duitse autofabrikantenvereniging, bekend.

Volgens VDA-president Hildegard Mueller was het doorslaggevend dat München met zijn stadscentrum en plaatsen dichtbij de binnenstad opties biedt voor het houden van activiteiten voor de show. De IAA zal in de nieuwe gaststad van een automobielplatform tot een mobiliteitsplatform evolueren, zo is de wens van de VDA.

Deze week zou de Salon van Genève eigenlijk plaatsvinden, maar werd op last van de Zwitserse autoriteiten afgelast.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.