PSA boekt meer winst ondanks dalende verkoop

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
De omzet steeg met 1 procent. (Foto: Shutterstock)

De PSA Groep heeft een nettowinst van 3,2 miljard euro behaald in 2019. Dit is 13,2 procent hoger dan in 2018. Dit meldt PSA. De omzet steeg met 1 procent tot 74,7 miljard euro. De wereldwijde verkoop van voertuigen van PSA daalde vorig jaar met 10 procent tot 3,5 miljoen auto’s. Dat de autofabrikant toch meer winst wist te behalen is te danken aan de verkoop van suv’s zoals de Citroën C5 Aircross. 

Een harde sanering bij het Duitse automerk Opel wierp zijn vruchten af. Bij het Duitse merk steeg het bedrijfsresultaat met bijna dertig procent naar 1,1 miljard euro.

Carlos Tavares voorziet een zwaar jaar op de Europese markt. Die zal met 3 procent krimpen, zo is de prognose van de topman. Hij benoemde recent nog nieuwe ceo’s voor Citroën en DS. Ook het coronavirus kan het resultaat over 2020 beïnvloeden.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.

PSA boekt meer winst ondanks dalende verkoop | Automotive Online

PSA boekt meer winst ondanks dalende verkoop

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
De omzet steeg met 1 procent. (Foto: Shutterstock)

De PSA Groep heeft een nettowinst van 3,2 miljard euro behaald in 2019. Dit is 13,2 procent hoger dan in 2018. Dit meldt PSA. De omzet steeg met 1 procent tot 74,7 miljard euro. De wereldwijde verkoop van voertuigen van PSA daalde vorig jaar met 10 procent tot 3,5 miljoen auto’s. Dat de autofabrikant toch meer winst wist te behalen is te danken aan de verkoop van suv’s zoals de Citroën C5 Aircross. 

Een harde sanering bij het Duitse automerk Opel wierp zijn vruchten af. Bij het Duitse merk steeg het bedrijfsresultaat met bijna dertig procent naar 1,1 miljard euro.

Carlos Tavares voorziet een zwaar jaar op de Europese markt. Die zal met 3 procent krimpen, zo is de prognose van de topman. Hij benoemde recent nog nieuwe ceo’s voor Citroën en DS. Ook het coronavirus kan het resultaat over 2020 beïnvloeden.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.