Japan zet corona-taskforce op

Coronavirus • De groep werkt samen met fabrikanten en de overheid om autofabrieken open te houden.
Jesse Busser Jesse Busser
• Laatste update:
Japanse autobouwers zijn extra hard geraakt door het onderdelentekort. (Foto: Shutterstock)

De auto-industrie en overheid zetten in Japan samen een raad op om tekorten die ontstaan door het coronavirus op te vangen. Er dreigt onder meer een tekort aan onderdelen. De raad deelt informatie en financiert bedrijven waar nodig, meldt het Japanse ministerie van Economie in een persbericht. De raad gaat samenwerken met de Japan Automobile Manufacturers Association en de Japan Auto Parts Industries Association.

De groep houdt ontwikkelingen in de gaten en gaat de communicatie coördineren met de Japanse overheid om ervoor te zorgen dat onderdelen en componenten bij producenten aankomen.

Lees alles over de gevolgen van de uitbraak van het coronavirus in ons dossier.

Autobedrijven

Nissan en Toyota hebben al een gedeelte van hun productie in Japan stil moeten leggen vanwege tekorten door het coronavirus. Honda, Mazda en Mitsubishi hebben een gedeelte van hun activiteiten in China gestaakt, maar zijn nog niet zo ver gegaan om de productie in Japan stop te zetten.

Hyundai en Renault moesten eerder al in Korea fabrieken sluiten. Fiat schortte in februari zijn productie van de 500L op in Servië. Jaguar Land Rover gaat zelfs zo ver om onderdelen vanuit zijn Chinese fabriek in koffers naar het VK te sturen om daar te kunnen blijven produceren.

Japan zet corona-taskforce op | Automotive Online

Japan zet corona-taskforce op

Coronavirus • De groep werkt samen met fabrikanten en de overheid om autofabrieken open te houden.
Jesse Busser Jesse Busser
• Laatste update:
Japanse autobouwers zijn extra hard geraakt door het onderdelentekort. (Foto: Shutterstock)

De auto-industrie en overheid zetten in Japan samen een raad op om tekorten die ontstaan door het coronavirus op te vangen. Er dreigt onder meer een tekort aan onderdelen. De raad deelt informatie en financiert bedrijven waar nodig, meldt het Japanse ministerie van Economie in een persbericht. De raad gaat samenwerken met de Japan Automobile Manufacturers Association en de Japan Auto Parts Industries Association.

De groep houdt ontwikkelingen in de gaten en gaat de communicatie coördineren met de Japanse overheid om ervoor te zorgen dat onderdelen en componenten bij producenten aankomen.

Lees alles over de gevolgen van de uitbraak van het coronavirus in ons dossier.

Autobedrijven

Nissan en Toyota hebben al een gedeelte van hun productie in Japan stil moeten leggen vanwege tekorten door het coronavirus. Honda, Mazda en Mitsubishi hebben een gedeelte van hun activiteiten in China gestaakt, maar zijn nog niet zo ver gegaan om de productie in Japan stop te zetten.

Hyundai en Renault moesten eerder al in Korea fabrieken sluiten. Fiat schortte in februari zijn productie van de 500L op in Servië. Jaguar Land Rover gaat zelfs zo ver om onderdelen vanuit zijn Chinese fabriek in koffers naar het VK te sturen om daar te kunnen blijven produceren.