‘Tesla moet stoppen met bomen kappen in Berlijn’

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Voor de kap van bomen was al toestemming verleend. (Foto: Shutterstock)

De bomenkap op het beoogde Tesla-terrein in Berlijn is door een Duitse rechtbank in Brandenburg stilgelegd. Duitse milieuorganisaties hadden de rechtszaak aangespannen. Dat meldt Reuters.

Tesla besloot vorig jaar zijn Europese fabriek in Berlijn te bouwen. Die fabriek komt in Grünheide. Het wordt de derde fabriek van het bedrijf, die deels betaald wordt uit de opbrengsten van de verkoop van emissierechten aan FCA.

Formeel heeft Tesla volgens Reuters nog geen toestemming gekregen om de fabriek te bouwen, waardoor alle voorbereidende werkzaamheden voor Tesla’s eigen risico zijn. Voor de kap van bomen, een bos van 92 hectare op het terrein, was wel al toestemming verleend.

De rechter oordeelde dat de eis ook bij een hogere rechtbank zou kunnen worden ingewilligd. De rechtbank stelde daarom de kap nu te stoppen, omdat de bomen anders al weg zouden zijn. Er spelen meer problemen met de bouw van de fabriek. Zo zou ook de watervoorziening nog niet geregeld zijn.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

‘Tesla moet stoppen met bomen kappen in Berlijn’ | Automotive Online

‘Tesla moet stoppen met bomen kappen in Berlijn’

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Voor de kap van bomen was al toestemming verleend. (Foto: Shutterstock)

De bomenkap op het beoogde Tesla-terrein in Berlijn is door een Duitse rechtbank in Brandenburg stilgelegd. Duitse milieuorganisaties hadden de rechtszaak aangespannen. Dat meldt Reuters.

Tesla besloot vorig jaar zijn Europese fabriek in Berlijn te bouwen. Die fabriek komt in Grünheide. Het wordt de derde fabriek van het bedrijf, die deels betaald wordt uit de opbrengsten van de verkoop van emissierechten aan FCA.

Formeel heeft Tesla volgens Reuters nog geen toestemming gekregen om de fabriek te bouwen, waardoor alle voorbereidende werkzaamheden voor Tesla’s eigen risico zijn. Voor de kap van bomen, een bos van 92 hectare op het terrein, was wel al toestemming verleend.

De rechter oordeelde dat de eis ook bij een hogere rechtbank zou kunnen worden ingewilligd. De rechtbank stelde daarom de kap nu te stoppen, omdat de bomen anders al weg zouden zijn. Er spelen meer problemen met de bouw van de fabriek. Zo zou ook de watervoorziening nog niet geregeld zijn.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.