‘Volkswagen zoekt partner voor dochterbedrijf Sitech’

Foppe Lycklama à Nijeholt Foppe Lycklama à Nijeholt
• Laatste update:
In zelfrijdende auto's kunnen inzittenden een andere kijkrichting krijgen. (Foto: Shutterstock)

Volkswagen zoekt een partner voor de dochteronderneming Sitech, die autostoelen ontwikkelt voor zelfrijdende auto’s. Dit meldt Automotive News Europe. Met een nieuw partnership hoopt VW Sitech een meer solide financiële basis te kunnen bieden. 

“Het klinkt eenvoudig, maar een autostoel is eigenlijk een complex product”, aldus Thomas Schmall, hoofd van de componentendivisie van VW Group. Zo wordt bijvoorbeeld gekeken wat het betekent als de kijkrichting van inzittenden niet zoals gebruikelijk naar voren is gericht. Bij Sitech werken 5.300 mensen in Duitsland, Polen en China.

Volgens ANE krijgt VW kritiek van analisten, omdat het Sitech als dochterbedrijf wil behouden. Andere toeleveranciers van auto-interieurs, zoals Adient (voormalig Johnson Controls International) stoten die activiteiten juist af. Wereldwijd is er een aantal belangrijke spelers op dit gebied waaronder, Adient, Lear, Faurecia and Toyota Boshoku. Volgens analisten was de totale marktwaarde van deze industrie vorig jaar 78 miljard euro.

Volkswagen werkt met Ford al samen op het gebied van elektrisch en autonoom rijden. Volkswagen heeft eerder een belang  van 445 miljoen euro genomen in Argo AI, een Ford-dochter die onderzoek doet naar autonoom rijden.

Geplaatst in rubriek:
Foppe Lycklama à Nijeholt
Foppe Lycklama à Nijeholt

Foppe (’81) is dit jaar (2019) begonnen bij Automotive. Hij houdt zich als redacteur onder andere bezig met telematica en bedrijfseconomische dossiers die aansluiten op de auto- en mobiliteitsbranche. Ook volgt hij politieke ontwikkelingen (hij is politicoloog) op de voet.

‘Volkswagen zoekt partner voor dochterbedrijf Sitech’ | Automotive Online

‘Volkswagen zoekt partner voor dochterbedrijf Sitech’

Foppe Lycklama à Nijeholt Foppe Lycklama à Nijeholt
• Laatste update:
In zelfrijdende auto's kunnen inzittenden een andere kijkrichting krijgen. (Foto: Shutterstock)

Volkswagen zoekt een partner voor de dochteronderneming Sitech, die autostoelen ontwikkelt voor zelfrijdende auto’s. Dit meldt Automotive News Europe. Met een nieuw partnership hoopt VW Sitech een meer solide financiële basis te kunnen bieden. 

“Het klinkt eenvoudig, maar een autostoel is eigenlijk een complex product”, aldus Thomas Schmall, hoofd van de componentendivisie van VW Group. Zo wordt bijvoorbeeld gekeken wat het betekent als de kijkrichting van inzittenden niet zoals gebruikelijk naar voren is gericht. Bij Sitech werken 5.300 mensen in Duitsland, Polen en China.

Volgens ANE krijgt VW kritiek van analisten, omdat het Sitech als dochterbedrijf wil behouden. Andere toeleveranciers van auto-interieurs, zoals Adient (voormalig Johnson Controls International) stoten die activiteiten juist af. Wereldwijd is er een aantal belangrijke spelers op dit gebied waaronder, Adient, Lear, Faurecia and Toyota Boshoku. Volgens analisten was de totale marktwaarde van deze industrie vorig jaar 78 miljard euro.

Volkswagen werkt met Ford al samen op het gebied van elektrisch en autonoom rijden. Volkswagen heeft eerder een belang  van 445 miljoen euro genomen in Argo AI, een Ford-dochter die onderzoek doet naar autonoom rijden.

Geplaatst in rubriek:
Foppe Lycklama à Nijeholt
Foppe Lycklama à Nijeholt

Foppe (’81) is dit jaar (2019) begonnen bij Automotive. Hij houdt zich als redacteur onder andere bezig met telematica en bedrijfseconomische dossiers die aansluiten op de auto- en mobiliteitsbranche. Ook volgt hij politieke ontwikkelingen (hij is politicoloog) op de voet.