ACEA: Europese autoverkoop piekt in oktober

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Autoverkoop in oktober het hoogste sinds 2009. (Foto: Shutterstock)

De verkoop van personenauto’s in Europa is in de maand oktober met 8,7 procent gestegen tot 1,177 miljoen auto’s. Dat meldt fabrikantenorganisatie Acea. Dat vrijwel alle grote automerken het goed deden in oktober wordt vooral geweten aan het WLTP-effect. De laatste maanden trok de verkoop weer aan, maar over heel 2019 zijn tot en met oktober minder auto’s (-0,7%) verkocht dan vorig jaar. 

VW Group noteerde in oktober de grootste verkoopplus van 31,1 procent en verkocht 305 duizend auto’s. Renault Group verkocht meer auto’s (+12,9 procent) en verkocht 121 duizend voertuigen vorige maand. Ook bij FCA steeg de verkoop (+2,5%) tot ruim 67 duizend auto’s. Bij BMW Groep steeg de verkoop met 2,9 procent en ook Nissan noteerde een kleine plus van 0,6 procent en registreerde ruim 28 auto’s in de maand oktober. Daartegenover had PSA Group met een daling van 4,9 procent te maken (181 duizend auto’s).

In ons land steeg het aantal registraties met 14,6 procent, maar ook in Duitsland ging de verkoop voortvarend (+12,7%), evenals in België (+15,8%), Frankrijk (+8,7%) en Italië (+6,7%). Het Verenigd Koninkrijk vormt een uitzondering en zag de verkoop in oktober met 6,7 procent dalen. Vorige maand noteerden veel autofabrikanten ook een plus in de verkoop.Bekijk het hele overzicht in de Automotive Kennisbank.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.