China helpt Jaguar Land Rover aan zwarte cijfers

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
De omzet steeg tot 6,1 miljard pond. (Foto: Jaguar Land Rover)

Jaguar Land Rover heeft in het tweede kwartaal van het fiscale jaar ’19/’20 de omzet met 8 procent zien toenemen tot 6,1 miljard pond (5,3 miljard euro). De winst kwam uit op 156 miljoen pond. Dat meldt de fabrikant. Eerder dit jaar zag de Tata-dochter zich genoodzaakt om hard in te grijpen, zo werden er duizenden banen geschrapt.

Naast de kostenreductie was het met name een aantrekkende verkoop in China (+24,3%) die de fabrikant hielp. Het concern ligt naar eigen zeggen op koers om in maart 2020 de beoogde 2,5 miljard pond verbetering te hebben bereikt. 

Analisten riepen eerder dit jaar Jaguar Land Rover op om sterke (fusie)partners te zoeken.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

China helpt Jaguar Land Rover aan zwarte cijfers | Automotive Online

China helpt Jaguar Land Rover aan zwarte cijfers

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
De omzet steeg tot 6,1 miljard pond. (Foto: Jaguar Land Rover)

Jaguar Land Rover heeft in het tweede kwartaal van het fiscale jaar ’19/’20 de omzet met 8 procent zien toenemen tot 6,1 miljard pond (5,3 miljard euro). De winst kwam uit op 156 miljoen pond. Dat meldt de fabrikant. Eerder dit jaar zag de Tata-dochter zich genoodzaakt om hard in te grijpen, zo werden er duizenden banen geschrapt.

Naast de kostenreductie was het met name een aantrekkende verkoop in China (+24,3%) die de fabrikant hielp. Het concern ligt naar eigen zeggen op koers om in maart 2020 de beoogde 2,5 miljard pond verbetering te hebben bereikt. 

Analisten riepen eerder dit jaar Jaguar Land Rover op om sterke (fusie)partners te zoeken.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.