‘Ghosn sluisde miljoenen dollars door naar eigen bedrijf in Silicon Valley’

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Ghosn gebruikte miljoen voor privé investeringsfonds. (Foto: Shutterstock)

Van een verdachte transactie van tien miljoen dollar die autofabrikant Nissan overmaakte aan een Nissan dealer in Oman, sluisde de van fraude verdachte Nissan-topman Carlos Ghosn er zeker 5 miljoen door naar zijn eigen investeringsfonds in Silicon Valley, dat hij samen met zijn zoon Anthony bestierde. Dat meldt de Wall Street Journal. Ook de Nissan dealer in Oman zou bij de investeringsactiviteiten betrokken zijn.

Eerder kwam al aan het licht dat Ghosn ettelijke miljoenen van Nissan doorsluisde via Oman, maar nu is pas duidelijk waar hij een deel van dat geld voor gebruikte. Volgens de WSJ was Ghosn persoonlijk betrokken bij het investeringsfonds dat miljoenen injecteerde in technische startups. Overigens heeft Ghosn inmiddels geen contact meer met zijn zoon Anthony. De rechter in Japan besliste namelijk dat de gewezen topman geen contact meer mag hebben met potentiële getuigen in de zaak.

Daarnaast zou nog eens 12 miljoen zijn overgemaakt naar Beauty Yachts op de Virgin eilanden, waar ook het privéjacht van Ghosn ligt. 

Ghosn wordt beschuldigd van het privé aanwenden van bedrijfsgeld van Renault-Nissan. Hij ontkent alle aantijgingen en laat via zijn woordvoerder weten dat alle investeringen een privé aangelegenheid waren.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.