‘Audi gaat in Duitse alliantie BMW en Daimler’

Foppe Lycklama à Nijeholt Foppe Lycklama à Nijeholt
• Laatste update:
Audi voegt zich bij alliantie BMW en Daimler

De Duitse automaker Audi gaat een samenwerking aan met BMW en Daimler voor de ontwikkeling van autonome auto’s. De fabrikant zal dat bekendmaken tijdens de autoshow IAA in Frankfurt in september. Dit meldt het Duitse Wirtschafswoche. BMW en Daimler hebben eerder dit jaar al de handen ineengeslagen op het gebied van autonoom rijden. Ze hopen in 2025 de eerste producten op de markt te brengen. Daarbij gaat het om rijassistentiesystemen voor sterk geautomatiseerd rijden op de snelweg en voor geautomatiseerd parkeren. 

Audi sluit zich nu aan bij de Duitse alliantie, terwijl moederbedrijf Volkswagen al samenwerkt met de Amerikaanse fabrikant Ford op het gebied van elektrisch en autonoom rijden.

Volkswagen neemt een belang van 445 miljoen euro in Argo AI, een Ford-dochter die onderzoek doet naar autonoom rijden, waarbij VW nog 2,3 miljard euro investeert. Beide bedrijven gaan de techniek van het bedrijf gebruiken om level 4 autonome voertuigen te bouwen. 

Geplaatst in rubriek:
Foppe Lycklama à Nijeholt
Foppe Lycklama à Nijeholt

Foppe (’81) is dit jaar (2019) begonnen bij Automotive. Hij houdt zich als redacteur onder andere bezig met telematica en bedrijfseconomische dossiers die aansluiten op de auto- en mobiliteitsbranche. Ook volgt hij politieke ontwikkelingen (hij is politicoloog) op de voet.

‘Audi gaat in Duitse alliantie BMW en Daimler’ | Automotive Online

‘Audi gaat in Duitse alliantie BMW en Daimler’

Foppe Lycklama à Nijeholt Foppe Lycklama à Nijeholt
• Laatste update:
Audi voegt zich bij alliantie BMW en Daimler

De Duitse automaker Audi gaat een samenwerking aan met BMW en Daimler voor de ontwikkeling van autonome auto’s. De fabrikant zal dat bekendmaken tijdens de autoshow IAA in Frankfurt in september. Dit meldt het Duitse Wirtschafswoche. BMW en Daimler hebben eerder dit jaar al de handen ineengeslagen op het gebied van autonoom rijden. Ze hopen in 2025 de eerste producten op de markt te brengen. Daarbij gaat het om rijassistentiesystemen voor sterk geautomatiseerd rijden op de snelweg en voor geautomatiseerd parkeren. 

Audi sluit zich nu aan bij de Duitse alliantie, terwijl moederbedrijf Volkswagen al samenwerkt met de Amerikaanse fabrikant Ford op het gebied van elektrisch en autonoom rijden.

Volkswagen neemt een belang van 445 miljoen euro in Argo AI, een Ford-dochter die onderzoek doet naar autonoom rijden, waarbij VW nog 2,3 miljard euro investeert. Beide bedrijven gaan de techniek van het bedrijf gebruiken om level 4 autonome voertuigen te bouwen. 

Geplaatst in rubriek:
Foppe Lycklama à Nijeholt
Foppe Lycklama à Nijeholt

Foppe (’81) is dit jaar (2019) begonnen bij Automotive. Hij houdt zich als redacteur onder andere bezig met telematica en bedrijfseconomische dossiers die aansluiten op de auto- en mobiliteitsbranche. Ook volgt hij politieke ontwikkelingen (hij is politicoloog) op de voet.