Porsche investeert in Israëlische ADAS-startup TriEye

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
TriEye moet vooral bij slecht zicht zijn werking bewijzen. (Foto: Porsche)

Porsche investeert in de Israëlische startup TriEye, dat zich heeft toegelegd op de ontwikkeling van minuscule, uiterst geavanceerde camera’s. Dat meldt Porsche vandaag. Ook IT-bedrijf Intel investeert in het bedrijf.

De camera’s van TriEye werken met infrarood-oplossingen waardoor ook bij slecht zicht de rijhulpsystemen blijven functioneren. Porsche meldt daarbij dat het systeem ook voordeliger is dan de alternatieven. Het Israëlische bedrijf verwacht dat het systeem uiteindelijk ook gebruikt kan worden in autonome auto’s.

TriEye werd opgericht in 2017 en wil zijn camera in 2020 op de markt brengen. De onderneming is een concurrent van het bekendere Mobileye, dat zich ook bezighoudt met rijhulpsystemen en onder meer succesvol is met een aftermarket-oplossing voor auto’s zonder rijstrookassistentie en botswaarschuwingssysteem. Mobileye werkt onder meer samen met Volkswagen.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Porsche investeert in Israëlische ADAS-startup TriEye | Automotive Online

Porsche investeert in Israëlische ADAS-startup TriEye

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
TriEye moet vooral bij slecht zicht zijn werking bewijzen. (Foto: Porsche)

Porsche investeert in de Israëlische startup TriEye, dat zich heeft toegelegd op de ontwikkeling van minuscule, uiterst geavanceerde camera’s. Dat meldt Porsche vandaag. Ook IT-bedrijf Intel investeert in het bedrijf.

De camera’s van TriEye werken met infrarood-oplossingen waardoor ook bij slecht zicht de rijhulpsystemen blijven functioneren. Porsche meldt daarbij dat het systeem ook voordeliger is dan de alternatieven. Het Israëlische bedrijf verwacht dat het systeem uiteindelijk ook gebruikt kan worden in autonome auto’s.

TriEye werd opgericht in 2017 en wil zijn camera in 2020 op de markt brengen. De onderneming is een concurrent van het bekendere Mobileye, dat zich ook bezighoudt met rijhulpsystemen en onder meer succesvol is met een aftermarket-oplossing voor auto’s zonder rijstrookassistentie en botswaarschuwingssysteem. Mobileye werkt onder meer samen met Volkswagen.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.