Porsche na beursgang meer waard dan VW Group

Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
Porsche ging eind september naar de beurs. (Foto: Porsche)

Porsche is sinds donderdagmiddag de meest waardevolle autofabrikant van Europa. Het bedrijf heeft daarmee ook de voormalige moedermaatschappij Volkswagen Group ingehaald.

Hoewel Porsche-aandelen na de beursgang op 29 september aanvankelijk onder de beurskoers daalden, stegen ze eerder op donderdag tot 93 euro, wat het sportwagenmerk een marktwaarde van 85 miljard euro opleverde. De aandelen daalden op vrijdag weer licht tot rond de 92 euro.

De openingskoers was 82,50 euro per aandeel. 

De Duitse automaker wordt gewaardeerd op rond de 84 miljard euro. VW Group rond de 77 miljard euro, gevolgd door Mercedes (57 miljard euro).

Porsche is volgens Reuters het vijfde meest waardevolle beursgenoteerde bedrijf in Duitsland, na Linde, SAP, Deutsche Telekom en Siemens, en het 25e meest waardevolle aandeel in Europa.

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als adjunct-hoofdredacteur medeverantwoordelijk voor de titels in het cluster Auto & Fleet van Promedia, waaronder ook Automotive en Fleet&Mobility vallen. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed en veel eten en drinken.