‘KBA geeft toestemming om oude VW diesels aan te passen’

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Na de aanpassing mogen ook Euro-5 diesels de milieuzones in (foto: Shutterstock)

Diesels van de Volkswagen Groep die voldoen aan de Euro 5-norm, kunnen met een hardware retrofit een stuk schoner worden gemaakt. Daarna voldoen ze volledig aan de normen van Euro-6 en kunnen ze ook worden toegelaten in Duitse steden met een strenge milieuzone.

Het KBA, de Duitse RDW, gaf gisteren toestemming voor het plaatsen van de retrofit-systemen van Baumot, meldt Automobilwoche. Baumot heeft  een SCR ontwikkeld voor meer dan zestig modellen van de merken Volkswagen, Audi, Seat en Skoda. Voor oudere diesels van Volvo en Daimler werden eerder al retrofit-systemen goedgekeurd. Volgens Automobilwoche komt er op korte termijn ook goedkeuring van retrofits voor BMW diesels.

De discussie over de hardware aanpassingen van oude diesels loopt in Duitsland al jaren. Omdat het dure aanpassingen zijn, hebben de autofabrikanten altijd de voorkeur gegeven aan software-aanpassingen om hun auto’s minder vervuilende stoffen te laten uitstoten.

De Duitse overheid heeft een lijst van steden opgesteld waar de luchtvervuiling ver boven de norm is. Eigenaars van een oudere diesel in die stadscentra kunnen de retrofit tot een bedrag van 3.000 euro vergoed krijgen. De exacte voorwaarden hiervan moeten nog worden uitgewerkt.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

‘KBA geeft toestemming om oude VW diesels aan te passen’ | Automotive Online

‘KBA geeft toestemming om oude VW diesels aan te passen’

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Na de aanpassing mogen ook Euro-5 diesels de milieuzones in (foto: Shutterstock)

Diesels van de Volkswagen Groep die voldoen aan de Euro 5-norm, kunnen met een hardware retrofit een stuk schoner worden gemaakt. Daarna voldoen ze volledig aan de normen van Euro-6 en kunnen ze ook worden toegelaten in Duitse steden met een strenge milieuzone.

Het KBA, de Duitse RDW, gaf gisteren toestemming voor het plaatsen van de retrofit-systemen van Baumot, meldt Automobilwoche. Baumot heeft  een SCR ontwikkeld voor meer dan zestig modellen van de merken Volkswagen, Audi, Seat en Skoda. Voor oudere diesels van Volvo en Daimler werden eerder al retrofit-systemen goedgekeurd. Volgens Automobilwoche komt er op korte termijn ook goedkeuring van retrofits voor BMW diesels.

De discussie over de hardware aanpassingen van oude diesels loopt in Duitsland al jaren. Omdat het dure aanpassingen zijn, hebben de autofabrikanten altijd de voorkeur gegeven aan software-aanpassingen om hun auto’s minder vervuilende stoffen te laten uitstoten.

De Duitse overheid heeft een lijst van steden opgesteld waar de luchtvervuiling ver boven de norm is. Eigenaars van een oudere diesel in die stadscentra kunnen de retrofit tot een bedrag van 3.000 euro vergoed krijgen. De exacte voorwaarden hiervan moeten nog worden uitgewerkt.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.