FCA boekte in Q2 14% meer winst

Foppe Lycklama à Nijeholt Foppe Lycklama à Nijeholt
• Laatste update:
FCA maakte 14 procent winst in Q2. (Foto: Shutterstock)

De FCA groep heeft in het tweede kwartaal 1,2 miljoen auto’s verkocht. Dat is 11 procent minder dan over dezelfde periode vorig jaar. De omzet daalde met 3,2 procent naar 26,7 miljard euro. De nettowinst van de groep is toegenomen met 14 procent naar 793 miljoen euro, zo meldt het bedrijf in het kwartaalbericht.

FCA-topman Mike Manley verwacht dat het komende halfjaar nog pittig zal zijn. Vooral omdat er nog geen nieuwe modellen gelanceerd zullen worden. De topman zegt dat er nog veel werk te verrichten is om het juiste productportfolio samen te stellen. Hybride en elektrische modellen vormen daarin een belangrijk onderdeel. 

Manley staat nog open voor een partnerschap met Renault, maar geeft tegelijkertijd aan dat FCA prima op eigen benen kan staan. Voor Renault is de fusie ook nog bespreekbaar. De winst van Renault halveerde in het eerste halfjaar.

Geplaatst in rubriek:
Foppe Lycklama à Nijeholt
Foppe Lycklama à Nijeholt

Foppe (’81) is dit jaar (2019) begonnen bij Automotive. Hij houdt zich als redacteur onder andere bezig met telematica en bedrijfseconomische dossiers die aansluiten op de auto- en mobiliteitsbranche. Ook volgt hij politieke ontwikkelingen (hij is politicoloog) op de voet.

FCA boekte in Q2 14% meer winst | Automotive Online

FCA boekte in Q2 14% meer winst

Foppe Lycklama à Nijeholt Foppe Lycklama à Nijeholt
• Laatste update:
FCA maakte 14 procent winst in Q2. (Foto: Shutterstock)

De FCA groep heeft in het tweede kwartaal 1,2 miljoen auto’s verkocht. Dat is 11 procent minder dan over dezelfde periode vorig jaar. De omzet daalde met 3,2 procent naar 26,7 miljard euro. De nettowinst van de groep is toegenomen met 14 procent naar 793 miljoen euro, zo meldt het bedrijf in het kwartaalbericht.

FCA-topman Mike Manley verwacht dat het komende halfjaar nog pittig zal zijn. Vooral omdat er nog geen nieuwe modellen gelanceerd zullen worden. De topman zegt dat er nog veel werk te verrichten is om het juiste productportfolio samen te stellen. Hybride en elektrische modellen vormen daarin een belangrijk onderdeel. 

Manley staat nog open voor een partnerschap met Renault, maar geeft tegelijkertijd aan dat FCA prima op eigen benen kan staan. Voor Renault is de fusie ook nog bespreekbaar. De winst van Renault halveerde in het eerste halfjaar.

Geplaatst in rubriek:
Foppe Lycklama à Nijeholt
Foppe Lycklama à Nijeholt

Foppe (’81) is dit jaar (2019) begonnen bij Automotive. Hij houdt zich als redacteur onder andere bezig met telematica en bedrijfseconomische dossiers die aansluiten op de auto- en mobiliteitsbranche. Ook volgt hij politieke ontwikkelingen (hij is politicoloog) op de voet.