‘Ford ontslaat 20 procent van Europees personeel’

Foppe Lycklama à Nijeholt Foppe Lycklama à Nijeholt
• Laatste update:
De fabriek in Saarlois, Duitsland, gaat ook dicht. (Foto: Shutterstock) (Foto: Ford)

Ford Motor schrapt voor het eind van 2020 twaalfduizend banen bij de Europese tak. Dit is ongeveer 20 procent van het totale personeelsbestand in Europa. De fabrikant hoopt dat het grootste deel van de ontslagen op vrijwillige basis kan plaatsvinden. Het aantal Europese productielocaties zal worden teruggebracht van 24 naar 18. Dit meldt Bloomberg in een bericht.

De fabrikant maakte in maart bekend dat er in Duitsland vijfduizend banen verdwijnen. Die maken onderdeel uit van de nu genoemde twaalfduizend. Ford zegt in Europa hard te zijn getroffen door de dreigende Brexit, omdat het bedrijf zwaar leunt op Groot-Brittannië. Daarom gaat bijvoorbeeld een fabriek dicht in Wales, maar maken de werknemers van die locatie kans op werk in een nieuwe Aston Martin-fabriek. Ook een assemblagefabriek in Rusland en een transmissiefabriek in Frankrijk gaan sluiten. In Duitsland werd eerder gesproken over sluiting van fabrieken in Keulen, Aken en Saarlouis.

Ford zoekt een alliantie met Volkswagen Group om nieuwe uitdagingen met zelfrijdende en elektrische personenauto’s aan te gaan.

Geplaatst in rubriek:
Foppe Lycklama à Nijeholt
Foppe Lycklama à Nijeholt

Foppe (’81) is dit jaar (2019) begonnen bij Automotive. Hij houdt zich als redacteur onder andere bezig met telematica en bedrijfseconomische dossiers die aansluiten op de auto- en mobiliteitsbranche. Ook volgt hij politieke ontwikkelingen (hij is politicoloog) op de voet.

‘Ford ontslaat 20 procent van Europees personeel’ | Automotive Online

‘Ford ontslaat 20 procent van Europees personeel’

Foppe Lycklama à Nijeholt Foppe Lycklama à Nijeholt
• Laatste update:
De fabriek in Saarlois, Duitsland, gaat ook dicht. (Foto: Shutterstock) (Foto: Ford)

Ford Motor schrapt voor het eind van 2020 twaalfduizend banen bij de Europese tak. Dit is ongeveer 20 procent van het totale personeelsbestand in Europa. De fabrikant hoopt dat het grootste deel van de ontslagen op vrijwillige basis kan plaatsvinden. Het aantal Europese productielocaties zal worden teruggebracht van 24 naar 18. Dit meldt Bloomberg in een bericht.

De fabrikant maakte in maart bekend dat er in Duitsland vijfduizend banen verdwijnen. Die maken onderdeel uit van de nu genoemde twaalfduizend. Ford zegt in Europa hard te zijn getroffen door de dreigende Brexit, omdat het bedrijf zwaar leunt op Groot-Brittannië. Daarom gaat bijvoorbeeld een fabriek dicht in Wales, maar maken de werknemers van die locatie kans op werk in een nieuwe Aston Martin-fabriek. Ook een assemblagefabriek in Rusland en een transmissiefabriek in Frankrijk gaan sluiten. In Duitsland werd eerder gesproken over sluiting van fabrieken in Keulen, Aken en Saarlouis.

Ford zoekt een alliantie met Volkswagen Group om nieuwe uitdagingen met zelfrijdende en elektrische personenauto’s aan te gaan.

Geplaatst in rubriek:
Foppe Lycklama à Nijeholt
Foppe Lycklama à Nijeholt

Foppe (’81) is dit jaar (2019) begonnen bij Automotive. Hij houdt zich als redacteur onder andere bezig met telematica en bedrijfseconomische dossiers die aansluiten op de auto- en mobiliteitsbranche. Ook volgt hij politieke ontwikkelingen (hij is politicoloog) op de voet.