Recall Mustang Mach-e wegens problemen met batterij-aansluiting

Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
• Laatste update:
Foto: Ford

Ford heeft dealers opgedragen voorlopig geen Mustangs Mach-E af te leveren wegens problemen met de aansluiting van de batterijen. Ook mogen er geen auto’s voor een proefrit worden uitgegeven. Ford gaat al verkochte auto’s terug roepen maar heeft op dit moment nog geen technische oplossing beschikbaar.

Dat blijkt uit een mededeling van Ford in Amerika aan zijn dealers. De connectoren van de batterijen kunnen oververhit raken waardoor de motor uit kan vallen. Het mankement kan zich voordoen in elektrische Mustangs die dit en vorig jaar zijn gebouwd in een fabriek in Mexico.

In Nederland kan het probleem worden opgelost met een update ‘over the air’, zo laat woordvoerder Sebastiaan van de Pol van Ford Nederland weten aan Automotive. “Er komt een software-update voor de voertuigen die het betreft. De update kan ‘over the air’ of bij de dealer worden geïnstalleerd zodra deze beschikbaar is.” In Nederland gaat het om 4.800 auto’s.

Vorige maand verloor Ford een rechtszaak in Duitsland waardoor een verkoopstop voor internet-verbonden Fords dreigt.

Boete

Ford laat zijn Amerikaanse dealers ook weten dat het vermoedelijk nog wel een paar maanden kan duren voordat het probleem opgelost kan worden: “De dealers ontvangen in het derde kwartaal naar verwachting software en/of informatie over het bestellen van onderdelen en reparatie-instructies beschikbaar zullen zijn.” Nieuwe auto’s moeten eerst worden hersteld voordat ze aan de koper afgeleverd mogen worden.

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de titels in de divisie Mobility & Automotive van Promedia, waaronder Automotive Management en Fleet&Mobility. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed eten.

Recall Mustang Mach-e wegens problemen met batterij-aansluiting | Automotive Online

Recall Mustang Mach-e wegens problemen met batterij-aansluiting

Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
• Laatste update:
Foto: Ford

Ford heeft dealers opgedragen voorlopig geen Mustangs Mach-E af te leveren wegens problemen met de aansluiting van de batterijen. Ook mogen er geen auto’s voor een proefrit worden uitgegeven. Ford gaat al verkochte auto’s terug roepen maar heeft op dit moment nog geen technische oplossing beschikbaar.

Dat blijkt uit een mededeling van Ford in Amerika aan zijn dealers. De connectoren van de batterijen kunnen oververhit raken waardoor de motor uit kan vallen. Het mankement kan zich voordoen in elektrische Mustangs die dit en vorig jaar zijn gebouwd in een fabriek in Mexico.

In Nederland kan het probleem worden opgelost met een update ‘over the air’, zo laat woordvoerder Sebastiaan van de Pol van Ford Nederland weten aan Automotive. “Er komt een software-update voor de voertuigen die het betreft. De update kan ‘over the air’ of bij de dealer worden geïnstalleerd zodra deze beschikbaar is.” In Nederland gaat het om 4.800 auto’s.

Vorige maand verloor Ford een rechtszaak in Duitsland waardoor een verkoopstop voor internet-verbonden Fords dreigt.

Boete

Ford laat zijn Amerikaanse dealers ook weten dat het vermoedelijk nog wel een paar maanden kan duren voordat het probleem opgelost kan worden: “De dealers ontvangen in het derde kwartaal naar verwachting software en/of informatie over het bestellen van onderdelen en reparatie-instructies beschikbaar zullen zijn.” Nieuwe auto’s moeten eerst worden hersteld voordat ze aan de koper afgeleverd mogen worden.

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de titels in de divisie Mobility & Automotive van Promedia, waaronder Automotive Management en Fleet&Mobility. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed eten.