‘FCA-topman Mike Manley verkocht kwart aandelen vlak na fusievoorstel’

Foppe Lycklama à Nijeholt Foppe Lycklama à Nijeholt
FCA en Renault maken volgende week meer bekend over een eventuele fusie. (Foto: Shutterstock)

Een dag nadat Fiat Chrysler Automobiles zijn fusieaanbod aan Renault bekendmaakte, op 27 mei, verkocht FCA-topman Mike Manley een kwart van zijn aandelen. Dat melden diverse media, waaronder Automotive News Europe.

Manley meldde zijn verkoop bij de AFM, omdat FCA een in Nederland geregistreerde onderneming is. De ceo verkocht de 250 duizend aandelen tegen een gemiddelde prijs van 13,85 dollar, waarmee de totale waarde uitkomt op 3,5 miljoen dollar. De aandelen in FCA en Renault stegen afgelopen maandag na het fusievoorstel met respectievelijk 8 en 12 procent.

Het is niet de eerste keer dat Manley een deel van zijn FCA-aandelen verkoopt: in totaal deed hij de helft van het door hem ontvangen aantal weer van de hand.

Geplaatst in rubriek:
Foppe Lycklama à Nijeholt
Foppe Lycklama à Nijeholt

Foppe (’81) is dit jaar (2019) begonnen bij Automotive. Hij houdt zich als redacteur onder andere bezig met telematica en bedrijfseconomische dossiers die aansluiten op de auto- en mobiliteitsbranche. Ook volgt hij politieke ontwikkelingen (hij is politicoloog) op de voet.