Mitsubishi-topman Masuko treedt af

Foppe Lycklama à Nijeholt Foppe Lycklama à Nijeholt
• Laatste update:
Mitsubishi topman Osamu Masuko treedt af. (Foto: Mitsubishi)

Ceo Osamu Masuko treedt 21 juni af. Dat meldt de fabrikant in een verklaring. Takao Kato, hoofd van de Indonesische divisie, volgt hem op. Masuko behoudt wel zijn rol als chairman. Onder leiding van Masuko trad Mitsubishi toe tot de Renault-Nissan-alliantie en werden kostenbesparingen doorgevoerd. 

Mitsubishi verwacht dat de winst dit boekjaar zal dalen tot 821 miljoen dollar. De op zes na grootste autofabrikant van Japan, waarin Nissan een meerderheidsbelang houdt, noemt de afnemende vraag naar auto’s, wereldwijde handelsbeperkingen en de noodzaak om nieuwe technologieën ontwikkelen als oorzaken. Europa speelt in de toekomstplannen van de fabrikant geen hoofdrol

Masuko volgde als bestuursvoorzitter Carlos Ghosn op. De alliantie worstelt met de gevolgen van de arrestatie van Ghosn. De voormalig topman wordt beschuldigd van financieel wangedrag in Japan. Mitsubishi heeft na de arrestatie ook afstand genomen van Ghosn.

Geplaatst in rubriek:
Foppe Lycklama à Nijeholt
Foppe Lycklama à Nijeholt

Foppe (’81) is dit jaar (2019) begonnen bij Automotive. Hij houdt zich als redacteur onder andere bezig met telematica en bedrijfseconomische dossiers die aansluiten op de auto- en mobiliteitsbranche. Ook volgt hij politieke ontwikkelingen (hij is politicoloog) op de voet.