Colt in de cloud: Mitsubishi Europa gaat samenwerken met Vinturas

Blockchain • In een private-blockchain wordt van iedere auto een file bijgehouden die door iedere speler kan worden bewerkt.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

Mitsubishi Motors Europe (MME) en Vinturas gaan samenwerken. Vinturas levert logistieke diensten die gebouwd zijn op een cloud-gebaseerde blockchain-technologie.

MME heeft voor de introductie van de nieuwe generatie ASX en de vernieuwde Colt de interoperabele netwerkoplossing van Vinturas geïmplementeerd. Dit betekent concreet dat alle actoren in het logistieke proces, van fabriek tot retailer, realtime toegang krijgen tot de informatie over het voertuig. In deze blockchain wordt van iedere auto een file bijgehouden die door iedere speler kan worden bewerkt, maar dan alleen waarvoor het op voorhand toestemming krijgt.

Vinturas heeft de processen en workflows van Mitsubishi Motors Europe geautomatiseerd en levert oplossingen voor de verschillende IT-toepassingen, functionaliteiten en handelspartners. MME heeft de beschikking over en beheert de data en informatie van alle partijen binnen hun end-to-end-supplychain. Volgens MME vergroot it de transparantie en traceerbaarheid van voertuigen.

Het eerste trajectsegment, voor de nieuwe generatie ASX die in Spanje wordt geproduceerd, is inmiddels met geïmplementeerd. Het volgende trajectsegment is voor de compleet vernieuwde Colt die in Turkije wordt geproduceerd.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Colt in de cloud: Mitsubishi Europa gaat samenwerken met Vinturas | Automotive Online

Colt in de cloud: Mitsubishi Europa gaat samenwerken met Vinturas

Blockchain • In een private-blockchain wordt van iedere auto een file bijgehouden die door iedere speler kan worden bewerkt.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

Mitsubishi Motors Europe (MME) en Vinturas gaan samenwerken. Vinturas levert logistieke diensten die gebouwd zijn op een cloud-gebaseerde blockchain-technologie.

MME heeft voor de introductie van de nieuwe generatie ASX en de vernieuwde Colt de interoperabele netwerkoplossing van Vinturas geïmplementeerd. Dit betekent concreet dat alle actoren in het logistieke proces, van fabriek tot retailer, realtime toegang krijgen tot de informatie over het voertuig. In deze blockchain wordt van iedere auto een file bijgehouden die door iedere speler kan worden bewerkt, maar dan alleen waarvoor het op voorhand toestemming krijgt.

Vinturas heeft de processen en workflows van Mitsubishi Motors Europe geautomatiseerd en levert oplossingen voor de verschillende IT-toepassingen, functionaliteiten en handelspartners. MME heeft de beschikking over en beheert de data en informatie van alle partijen binnen hun end-to-end-supplychain. Volgens MME vergroot it de transparantie en traceerbaarheid van voertuigen.

Het eerste trajectsegment, voor de nieuwe generatie ASX die in Spanje wordt geproduceerd, is inmiddels met geïmplementeerd. Het volgende trajectsegment is voor de compleet vernieuwde Colt die in Turkije wordt geproduceerd.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.