‘Ford schrapt 10 procent van het kantoorpersoneel’

Foppe Lycklama à Nijeholt Foppe Lycklama à Nijeholt
• Laatste update:
Ford ontslaat 7.000 personeelsleden. (Foto: Ford)

Autofabrikant Ford ontslaat wereldwijd ongeveer zevenduizend kantoormedewerkers, wat neerkomt op 10 procent van het ‘white collar’. Dit melden onder andere The Wall Street Journal en CNBC op basis van een mailwisseling van ceo Jim Hackett aan het personeel. De ontslagronde zou de automaker jaarlijks ruim 537 miljoen euro aan kosten schelen. In de Verenigde Staten gaat het om ongeveer 800 gedwongen ontslagen, 

Hackett maakte na zijn aanstelling in 2017 al bekend fors te willen reorganiseren om het bedrijf winstgevend te krijgen. De contouren van dit meerjarenplan worden nu steeds meer zichtbaar. In Verenigde Staten vallen achthonderd ontslagen onder het kantoorpersoneel, eerder werd al bekend dat er in het Verenigd Koninkrijk ruim 500 kantoorpersoneelsleden de wacht wordt aangezegd. CNBC, dat de brief van Hackett heeft gepubliceerd, meldt dat 1.500 van de 2.300 ontslagen onder het kantoorpersoneel in de V.S. op basis van vrijwilligheid zijn gevallen.

Geplaatst in rubriek:
Foppe Lycklama à Nijeholt
Foppe Lycklama à Nijeholt

Foppe (’81) is dit jaar (2019) begonnen bij Automotive. Hij houdt zich als redacteur onder andere bezig met telematica en bedrijfseconomische dossiers die aansluiten op de auto- en mobiliteitsbranche. Ook volgt hij politieke ontwikkelingen (hij is politicoloog) op de voet.

‘Ford schrapt 10 procent van het kantoorpersoneel’ | Automotive Online

‘Ford schrapt 10 procent van het kantoorpersoneel’

Foppe Lycklama à Nijeholt Foppe Lycklama à Nijeholt
• Laatste update:
Ford ontslaat 7.000 personeelsleden. (Foto: Ford)

Autofabrikant Ford ontslaat wereldwijd ongeveer zevenduizend kantoormedewerkers, wat neerkomt op 10 procent van het ‘white collar’. Dit melden onder andere The Wall Street Journal en CNBC op basis van een mailwisseling van ceo Jim Hackett aan het personeel. De ontslagronde zou de automaker jaarlijks ruim 537 miljoen euro aan kosten schelen. In de Verenigde Staten gaat het om ongeveer 800 gedwongen ontslagen, 

Hackett maakte na zijn aanstelling in 2017 al bekend fors te willen reorganiseren om het bedrijf winstgevend te krijgen. De contouren van dit meerjarenplan worden nu steeds meer zichtbaar. In Verenigde Staten vallen achthonderd ontslagen onder het kantoorpersoneel, eerder werd al bekend dat er in het Verenigd Koninkrijk ruim 500 kantoorpersoneelsleden de wacht wordt aangezegd. CNBC, dat de brief van Hackett heeft gepubliceerd, meldt dat 1.500 van de 2.300 ontslagen onder het kantoorpersoneel in de V.S. op basis van vrijwilligheid zijn gevallen.

Geplaatst in rubriek:
Foppe Lycklama à Nijeholt
Foppe Lycklama à Nijeholt

Foppe (’81) is dit jaar (2019) begonnen bij Automotive. Hij houdt zich als redacteur onder andere bezig met telematica en bedrijfseconomische dossiers die aansluiten op de auto- en mobiliteitsbranche. Ook volgt hij politieke ontwikkelingen (hij is politicoloog) op de voet.