Britse verkopen plug-in hybrides storten in

Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
Britse verkopen plug-in hybrides storten in

“Zo zie je wat de gevolgen zijn van het te snel afschaffen van directe aankoopsubsidies voordat de markt daar klaar voor is,’’ klaagt de Society of Motor Manufacturers and Traders.

1.517 EV’s

De SMMT meldt ook dat er in april 1.517 EV’s werden verkocht, 600 meer dan een jaar eerder. Directeur Mike Hawes: “Hoewel het natuurlijk goed is te zien dat kopers reageren op het groeiende aanbod aan puur elektrische auto’s vertegenwoordigen ze met een aandeel van 0,9 procent nog altijd maar een miniem deel van de markt. Het is ook maar één van de technologieën die ons helpt op weg naar zero emission. We hebben echter ook beleid van de overheid nodig om de schoonste auto’s sneller op de weg te krijgen en de overgang voor alle autorijders te ondersteunen.’’

Diesel

Die Britse automarkt als geheel vertoonde in april een daling met iets meer dan vier procent, een aanzienlijk minder scherpe terugval dan in veel voorafgaande maanden. Ook de daling van het marktaandeel van diesels begint nu flink af te zwakken. In april liep dat aandeel terug met 9,4 procent maar over de eerste vier maanden van dit jaar was dat nog het dubbele. Wat personenauto’s betreft zijn diesels in Groot-Brittannië nu goed voor bijna 29 procent van de nieuwverkopen terwijl benzine op 64,7 procent staat.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

 
 
Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.

Britse verkopen plug-in hybrides storten in | Automotive Online

Britse verkopen plug-in hybrides storten in

Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
Britse verkopen plug-in hybrides storten in

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu Automotive Premium abonnee en krijg toegang tot vakinformatie over de automotive sector.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Inloggen

Heeft u een abonnement en u kunt niet inloggen? Of heeft u een abonnement en kunt u wel inloggen maar niet dit artikel lezen? Neem dan contact met ons op via klantenservice@promedia.nl of telefonisch via 010 280 1000. Vermeld hierbij uw abonneenummer.

 
 
Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.