Zwaar verlieslatend Tesla overweegt aandelenemissie

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
Tesla heeft nog 2,2 miljard dollar in kas. (Foto: Shutterstock)

Tesla heeft over de eerste drie maanden van dit jaar een verlies geleden van 700 miljoen dollar. Dat schrijft de fabrikant in zijn kwartaalrapport. Volgens de autofabrikant worden de tegenvallende resultaten vooral veroorzaakt door de leveringsproblemen waar Tesla mee te kampen heeft. Zo bleek de uitlevering van Model 3 buiten de VS veel langer te duren dan was ingeschat waardoor veel minder auto’s werden uitgeleverd. Tesla denkt dankzij kostenbesparingen de verliezen te kunnen indammen en verwacht na de zomer weer winst te maken.

Tesla heeft nog 2,2 miljard dollar in kas. Om alle investeringen, onder andere in autonome Tesla-taxi‘s, te kunnen doen, overweegt het bedrijf nu toch een aandelenemissie. De afgelopen tijd meldde topman Elon Musk herhaaldelijk geen emissie te willen.

Vandaag wordt ook bekend of topman Elon Musk een schikking heeft kunnen treffen met de beurstoezichthouder SEC naar aanleiding van zijn uitingen op Twitter. 

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.