‘Ghosn voor de vierde keer gearresteerd’

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Ghosn voor de 4e keer gearresteerd. (Foto: Shutterstock)

Carlos Ghosn is voor de vierde keer gearresteerd en vastgezet in de Japanse hoofdstad Tokio. Hij wordt beschuldigd van verdachte betalingen aan een Nissan-dealer in Oman. Het gaat om tientallen miljoenen euro’s waarmee hij zichzelf verrijkt zou hebben. Zo melden diverse internationale media.

Renault maakte gisteren in een persverklaring bekend dat het de Franse justitie heeft ingelicht over verdachte betalingen aan een distributeur van Franse auto’s in het Midden-Oosten. Dit blijkt uit intern onderzoek van de autofabrikant over de jaren 2010-2018.

Ghosn zelf noemt zijn arrestatie ‘willekeurig en buitensporig’ en blijft volhouden dat hij onschuldig is.  De voormalig topman was sinds begin maart op borgtocht vrij en heeft bijna vier maanden vastgezeten in de Japanse gevangenis.

De arrestatie komt een dag nadat Ghosn via twitter liet weten volgende week een persconferentie te geven waarin hij ‘de waarheid’ zou gaan vertellen. 

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

‘Ghosn voor de vierde keer gearresteerd’ | Automotive Online

‘Ghosn voor de vierde keer gearresteerd’

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Ghosn voor de 4e keer gearresteerd. (Foto: Shutterstock)

Carlos Ghosn is voor de vierde keer gearresteerd en vastgezet in de Japanse hoofdstad Tokio. Hij wordt beschuldigd van verdachte betalingen aan een Nissan-dealer in Oman. Het gaat om tientallen miljoenen euro’s waarmee hij zichzelf verrijkt zou hebben. Zo melden diverse internationale media.

Renault maakte gisteren in een persverklaring bekend dat het de Franse justitie heeft ingelicht over verdachte betalingen aan een distributeur van Franse auto’s in het Midden-Oosten. Dit blijkt uit intern onderzoek van de autofabrikant over de jaren 2010-2018.

Ghosn zelf noemt zijn arrestatie ‘willekeurig en buitensporig’ en blijft volhouden dat hij onschuldig is.  De voormalig topman was sinds begin maart op borgtocht vrij en heeft bijna vier maanden vastgezeten in de Japanse gevangenis.

De arrestatie komt een dag nadat Ghosn via twitter liet weten volgende week een persconferentie te geven waarin hij ‘de waarheid’ zou gaan vertellen. 

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.