Speculaties over fusie PSA en FCA duiken weer op

Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
Fiat Chrysler Automobiles heeft in het tweede kwartaal over het algemeen goede resultaten neergezet hoewel de winst op de Europese activiteiten wel flink lager uitkwam dan een jaar eerder. Over de hele linie komt FCA op een aangepaste winst van 1,527 miljard euro, vrijwel even veel als in Q2 van 2018. In de regio Europa, Midden-Oosten en Afrika (EMEA) daalde die winst echter met 166 miljoen naar net 22 miljoen door lagere verkopen en hogere ‘compliance-’ en productiekosten. Daar tegenover gaf FCA in deze regio minder uit aan reclame en leverden de herstructureringen ook besparingen op. Na verwerking van buitengewone posten steeg de nettowinst met 14 procent naar 793 miljoen euro. De omzet liep met drie procent terug naar ruim 26,74 miljard euro wat vooral te wijten was aan een daling met 11 procent van het aantal afgeleverde auto’s. Zo werden er in de Europa-regio met 373.000 stuks 41.000 auto’s minder afgeleverd dan een jaar eerder. CEO Mike Manley is vooral tevreden over de sterke prestaties in Noord- en Zuid-Amerika. Zo kon FCA dankzij het succes van RAM haar marktaandeel bij grotere pick-up trucks in de VS flink opvoeren. In Europa en de rest van EMEA concentreert Fiat zich op ‘het verbeteren van de marges door verdere herstructurering, beter management van de kanalenmix en gerichte product strategieën.’ Daarnaast gaat FCA nog meer aandacht besteden aan Maserati dat een kwartaalverlies leed van 119 miljoen euro en met 4.200 auto’s ook 46 procent minder afleverde dan een jaar eerder. Al met al houdt Manley echter, in tegenstelling tot een aantal collega’s, wel vast aan de eerder gedane voorspellingen voor heel 2019.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu Automotive Premium abonnee en krijg toegang tot vakinformatie over de automotive sector.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Inloggen

Heeft u een abonnement en u kunt niet inloggen? Of heeft u een abonnement en kunt u wel inloggen maar niet dit artikel lezen? Neem dan contact met ons op via klantenservice@promedia.nl of telefonisch via 010 280 1000. Vermeld hierbij uw abonneenummer.

 
 
Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.

Speculaties over fusie PSA en FCA duiken weer op | Automotive Online

Speculaties over fusie PSA en FCA duiken weer op

Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
Fiat Chrysler Automobiles heeft in het tweede kwartaal over het algemeen goede resultaten neergezet hoewel de winst op de Europese activiteiten wel flink lager uitkwam dan een jaar eerder. Over de hele linie komt FCA op een aangepaste winst van 1,527 miljard euro, vrijwel even veel als in Q2 van 2018. In de regio Europa, Midden-Oosten en Afrika (EMEA) daalde die winst echter met 166 miljoen naar net 22 miljoen door lagere verkopen en hogere ‘compliance-’ en productiekosten. Daar tegenover gaf FCA in deze regio minder uit aan reclame en leverden de herstructureringen ook besparingen op. Na verwerking van buitengewone posten steeg de nettowinst met 14 procent naar 793 miljoen euro. De omzet liep met drie procent terug naar ruim 26,74 miljard euro wat vooral te wijten was aan een daling met 11 procent van het aantal afgeleverde auto’s. Zo werden er in de Europa-regio met 373.000 stuks 41.000 auto’s minder afgeleverd dan een jaar eerder. CEO Mike Manley is vooral tevreden over de sterke prestaties in Noord- en Zuid-Amerika. Zo kon FCA dankzij het succes van RAM haar marktaandeel bij grotere pick-up trucks in de VS flink opvoeren. In Europa en de rest van EMEA concentreert Fiat zich op ‘het verbeteren van de marges door verdere herstructurering, beter management van de kanalenmix en gerichte product strategieën.’ Daarnaast gaat FCA nog meer aandacht besteden aan Maserati dat een kwartaalverlies leed van 119 miljoen euro en met 4.200 auto’s ook 46 procent minder afleverde dan een jaar eerder. Al met al houdt Manley echter, in tegenstelling tot een aantal collega’s, wel vast aan de eerder gedane voorspellingen voor heel 2019.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu Automotive Premium abonnee en krijg toegang tot vakinformatie over de automotive sector.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Inloggen

Heeft u een abonnement en u kunt niet inloggen? Of heeft u een abonnement en kunt u wel inloggen maar niet dit artikel lezen? Neem dan contact met ons op via klantenservice@promedia.nl of telefonisch via 010 280 1000. Vermeld hierbij uw abonneenummer.

 
 
Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.