‘Aston Martin ergert zich aan trage Brexit-besluitvorming’

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
Aston Martin topman Andy Palmer ergert zich. (Foto: Aston Martin)

Bij topman Andy Palmer van Aston Martin zorgt het uitblijven van duidelijkheid over de Brexit voor ergernis. Palmer reageert op premier Theresa May, die onlangs de deur openzette voor een eventueel uitstel van de Brexit. Palmer wees er op dat er dan langer een noodvoorraad moet worden aangehouden waardoor werkkapitaal langer vastzit. Aston Martin zegt 35 miljoen euro te hebben gereserveerd voor eventuele onvoorziene kosten, bijvoorbeeld als de toelevering van onderdelen vanuit het Europese vasteland gevaar dreigt te lopen. Dat meldt Automotive News Europe.

Eerder lieten autofabrikanten in VK al weten te vrezen voor catastrofale gevolgen bij een no-deal Brexit. May vraagt het Britse Lagerhuis op 12 maart of het VK de EU zonder afspraken wil verlaten. Mocht het parlement haar deal verwerpen dan mogen ze 14 maart stemmen of ze willen dat May aan Brussel uitstel vraagt.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

‘Aston Martin ergert zich aan trage Brexit-besluitvorming’ | Automotive Online

‘Aston Martin ergert zich aan trage Brexit-besluitvorming’

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
Aston Martin topman Andy Palmer ergert zich. (Foto: Aston Martin)

Bij topman Andy Palmer van Aston Martin zorgt het uitblijven van duidelijkheid over de Brexit voor ergernis. Palmer reageert op premier Theresa May, die onlangs de deur openzette voor een eventueel uitstel van de Brexit. Palmer wees er op dat er dan langer een noodvoorraad moet worden aangehouden waardoor werkkapitaal langer vastzit. Aston Martin zegt 35 miljoen euro te hebben gereserveerd voor eventuele onvoorziene kosten, bijvoorbeeld als de toelevering van onderdelen vanuit het Europese vasteland gevaar dreigt te lopen. Dat meldt Automotive News Europe.

Eerder lieten autofabrikanten in VK al weten te vrezen voor catastrofale gevolgen bij een no-deal Brexit. May vraagt het Britse Lagerhuis op 12 maart of het VK de EU zonder afspraken wil verlaten. Mocht het parlement haar deal verwerpen dan mogen ze 14 maart stemmen of ze willen dat May aan Brussel uitstel vraagt.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.