Geely neemt belang in Aston Martin

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
Aston Martin heeft in Geely in een nieuwe aandeelhouder. (Foto: Aston Martin)

Autofabrikant Geely neemt een belang van 7,6 procent in autofabrikant Aston Martin. Dat meldt het bedrijf vandaag. Er worden geen mededelingen gedaan over het bedrag dat hiervoor is betaald. De Zhejiang Geely Holding Group, kortweg Geely, is naar eigen zeggen de grootste private autofabrikant van China. De fabrikant is eigenaar van Volvo en heeft diverse belangen en samenwerkingen met andere autofabrikanten, waaronder Mercedes-Benz. “We kijken er naar uit om samen te werken met Aston Martin om zo de winstgevendheid te vergroten”, stelt Daniel Donghui Li, ceo van Geely Holding Group.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.

Geely neemt belang in Aston Martin | Automotive Online

Geely neemt belang in Aston Martin

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
Aston Martin heeft in Geely in een nieuwe aandeelhouder. (Foto: Aston Martin)

Autofabrikant Geely neemt een belang van 7,6 procent in autofabrikant Aston Martin. Dat meldt het bedrijf vandaag. Er worden geen mededelingen gedaan over het bedrag dat hiervoor is betaald. De Zhejiang Geely Holding Group, kortweg Geely, is naar eigen zeggen de grootste private autofabrikant van China. De fabrikant is eigenaar van Volvo en heeft diverse belangen en samenwerkingen met andere autofabrikanten, waaronder Mercedes-Benz. “We kijken er naar uit om samen te werken met Aston Martin om zo de winstgevendheid te vergroten”, stelt Daniel Donghui Li, ceo van Geely Holding Group.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.