‘Frankrijk wil nieuwe ceo Renault’

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Ghosn is al ontslagen door Nissan en Mitsubishi. (Foto: Shutterstock)

De Franse overheid stuurt aan op een nieuwe ceo voor Renault, ter vervanging van de van fraude beschuldigde topman Carlos Ghosn. Deze week komt de raad van bestuur bijeen om te praten over mogelijke opvolging. Dat melden persbureaus Reuters en Bloomberg. Frankrijk, dat met 15 procent van de aandelen de grootste aandeelhouder is van Renault en twee RvB-posities invult, volgde tot deze week de lijn van Renault om Carlos Ghosn in functie te laten. Maar de situatie begint nu onhoudbaar te worden, stellen topambtenaren. Zo is er geen zicht op vervroegde vrijlating van Ghosn. Ook zouden de bewijzen tegen de ceo, die door alliantiepartners Mitsubishi en Nissan al is ontslagen, steeds sterker worden.

De kans is groot dat Renault na de bijeenkomst op zoek moet naar een nieuwe ceo. Een van de kandidaten is interim-ceo Thierry Bolloré, die na het uitbreken van het schandaal al interim werd aangesteld. Volgens Reuters is ook Michelin-topman Jean-Dominique Senard een kandidaat. Hij zou binnenkort zijn functie bij Michelin neerleggen. Twee andere kandidaten die worden genoemd zijn Toyota executive Didier Leroy en Elior-ceo Philippe Guillemot.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

‘Frankrijk wil nieuwe ceo Renault’ | Automotive Online

‘Frankrijk wil nieuwe ceo Renault’

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Ghosn is al ontslagen door Nissan en Mitsubishi. (Foto: Shutterstock)

De Franse overheid stuurt aan op een nieuwe ceo voor Renault, ter vervanging van de van fraude beschuldigde topman Carlos Ghosn. Deze week komt de raad van bestuur bijeen om te praten over mogelijke opvolging. Dat melden persbureaus Reuters en Bloomberg. Frankrijk, dat met 15 procent van de aandelen de grootste aandeelhouder is van Renault en twee RvB-posities invult, volgde tot deze week de lijn van Renault om Carlos Ghosn in functie te laten. Maar de situatie begint nu onhoudbaar te worden, stellen topambtenaren. Zo is er geen zicht op vervroegde vrijlating van Ghosn. Ook zouden de bewijzen tegen de ceo, die door alliantiepartners Mitsubishi en Nissan al is ontslagen, steeds sterker worden.

De kans is groot dat Renault na de bijeenkomst op zoek moet naar een nieuwe ceo. Een van de kandidaten is interim-ceo Thierry Bolloré, die na het uitbreken van het schandaal al interim werd aangesteld. Volgens Reuters is ook Michelin-topman Jean-Dominique Senard een kandidaat. Hij zou binnenkort zijn functie bij Michelin neerleggen. Twee andere kandidaten die worden genoemd zijn Toyota executive Didier Leroy en Elior-ceo Philippe Guillemot.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.