Suzuki stopt met productie van dieselmotoren

Floor Vink Floor Vink
• Laatste update:
Suzuki verwacht niet dat de vraag naar diesels zich in de komende jaren herstelt. (Foto: Suzuki)

In navolging van Nissan, Volvo en FCA-merken maakt nu ook Suzuki bekend te stoppen met de productie van dieselmotoren voor zijn modellen. Samenwerkingspartner Toyota maakte eerder al bekend uit de diesel te stappen.

Het Japanse merkt verwacht niet dat de vraag naar diesels zich in de komende jaren herstelt en legt daarom de focus op hybrides en benzinemotoren. Ook ontwikkelt Suzuki momenteel elektrische modellen.Lees ook het artikel ‘Leasemaatschappijen vrezen miljoenenstrop bij de remarketing van diesels’

Andere concerns investeren wel in diesel, zo stelden recentelijk Porsche en Audi diesels te behouden. Volgens VW kunnen de strenge emissie-eisen niet gehaald worden zonder de inzet van diesel. Bosch claimde in april een ‘beslissende doorbraak‘ in dieseltechnologie te hebben gerealiseerd.

Suzuki stopt met productie van dieselmotoren | Automotive Online

Suzuki stopt met productie van dieselmotoren

Floor Vink Floor Vink
• Laatste update:
Suzuki verwacht niet dat de vraag naar diesels zich in de komende jaren herstelt. (Foto: Suzuki)

In navolging van Nissan, Volvo en FCA-merken maakt nu ook Suzuki bekend te stoppen met de productie van dieselmotoren voor zijn modellen. Samenwerkingspartner Toyota maakte eerder al bekend uit de diesel te stappen.

Het Japanse merkt verwacht niet dat de vraag naar diesels zich in de komende jaren herstelt en legt daarom de focus op hybrides en benzinemotoren. Ook ontwikkelt Suzuki momenteel elektrische modellen.Lees ook het artikel ‘Leasemaatschappijen vrezen miljoenenstrop bij de remarketing van diesels’

Andere concerns investeren wel in diesel, zo stelden recentelijk Porsche en Audi diesels te behouden. Volgens VW kunnen de strenge emissie-eisen niet gehaald worden zonder de inzet van diesel. Bosch claimde in april een ‘beslissende doorbraak‘ in dieseltechnologie te hebben gerealiseerd.