‘Dodelijk ongeval zelfrijdende Uber niet aan auto te wijten’

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Uber stopt voorlopig de tests met de zelfrijdende auto, melden diverse media. (foto: Uber)

Dat meldt Nu.nl op basis van een bericht in de San Francisco Chronicle. Uber zei de tests met de zelfrijdende auto te staken nadat een van deze taxi’s een vrouw aanreed die de weg overstak.

De politie concludeerde op basis van videobeelden dat het ongeval moeilijk te voorkomen was, voor een menselijke bestuurder dan wel voor een autonoom rijdende auto, omdat de vrouw vanuit de schaduw ineens de weg opliep. Uit de analyse bleek ook dat de auto geen aanstalte maakte om te remmen. Ook de bestuurder zag de vrouw te laat.Lees ook de column van Hans Adriani over de autonome auto.

De National Transportation Safety Board en National Highway Traffic Safety Administration gaan in samenwerking met de lokale politie nog wel een uitvoeriger onderzoek instellen naar de toedracht, meldt de San Francisco Chronicle.

Vorige week meldde Uber nog een samenwerking met Toyota op het gebied van zelfrijdende autotechnologie te bespreken.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.

Reacties

  • Fred van Putten

    Je zou toch zeggen,aan de hand van het artikel,dat het veel gehoorde argument van de autonoom rijden fan’s dat sensoren en techniek geen fouten maken en meer zien dan een mens en daardoor minder doden en gewonden vallen hiermee ontkracht is !
    Fred van Putten,München.