Ghosn: ‘Wij zijn de enige autofabrikant die geld verdient met EV’s’

Paul van den Bogaard Paul van den Bogaard
• Laatste update:
Foto: Renault

Dat zegt Carlos Ghosn in een interview met de Amerikaanse nieuwssite CNBC.

Renault-Nissan heeft onder meer de Renault Zoe en de Nissan Leaf in het assortiment. Afgelopen vrijdag werd bekend dat Ghosn nog vier jaar aanblijft als ceo

De alliantie startte in 2008 met de ontwikkeling van elektrische auto’s en maakte in september bekend dat het twaalf nieuwe elektrische modellen in productie neemt in de komende vijf jaar. “Het kost tijd voordat je geld kunt verdienen met de verkoop van elektrische auto’s”, zegt Ghosn in het interview. “Wij zijn waarschijnlijk één van de meest geavanceerde autofabrikant als het gaat om de kosten van elektrische auto’s. We kondigden in 2017 al aan dat we waarschijnlijk de enige autofabrikant zijn die geld begint te verdienen aan elektrische auto’s.”

Ghosn verwacht niet dat hogere grondstofprijzen invloed zullen hebben op de productiekosten van elektrische auto’s. “De stijgende grondstofprijzen zullen gecompenseerd worden door de betere kennis om efficiëntere accu’s te produceren en alternatieven te bedenken voor dure grondstoffen die in accu’s worden verwerkt.”

Geplaatst in rubriek:
Paul van den Bogaard
Paul van den Bogaard

Paul ('77) werkt sinds 2011 bij Automotive en richt zich in het bijzonder op Automotive Werkplaats. In zijn vrije tijd sleutelt hij aan klassiekers.