Jato: hoogste juli-verkoop EU sinds 2009

Bart Kuijpers Bart Kuijpers

Dat meldt dataleverancier Jato. In Nederland lag het aantal registraties in juli ruim vier procent hoger. Lees in onze halfjaarberichten alles over de stand van zaken in de autobranche.

Volgens Jato wordt de groei gedreven door het suv-segment, dat inmiddels goed is voor bijna dertig procent van het totaal. Bekijk het overzicht van alle cijfers in de Automotive Kennisbank.

Onzekerheid over de Brexit, remt de verkoop wel, stelt Jato-analist Felipe Munoz. Over heel 2017 bedraagt de plus 4,2 procent. En er komen nog belangrijke modellen aan. “Gezien de omvang het B-segment suv, is het van groot belang dat marktleider Volkswagen met de T-roc deze markt betreedt”, stelt Munoz. Volkswagen zag de verkoop dit jaar met 0,4 procent afnemen. De Golf is nog wel Europa’s best verkochte model, met 274 duizend eenheden.  

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.