Lohscheller volgt Neumann op als ceo Opel

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Michael Lohscheller (foto: Opel)

Dat meldt Opel zojuist. Lohscheller is sinds 2012 bij Adam Opel in dienst als cfo. “We respecteren de beslissing van Neumann”, zegt Wolfgang Schäfer-Klug, vicevoorzitter van de Supervisory Board van de fabrikant. “Onder zijn leiding is het merkimago van Opel sterk verbeterd, evenals de modellenreeks.” Lohsteller is in ieder geval ambitieus: “We blijven het huidige pad volgen”, zegt hij in een statement. “Met de overname door PSA ontstaat een nieuwe Europees kampioen.” De overname moet dit jaar nog worden gefinaliseerd.

Zelf geeft Neumann geen nadere informatie over zijn beslissing om terug te treden. Volgens de Frankfurter Allgemeine Zeitung zou een verschil van inzicht over de EV-strategie een van de redenen zijn.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.