Belron (Carglass) zoekt mede-investeerder

Maarten Bokslag Maarten Bokslag

Dit meldt D’Ieteren.

D’Ieteren geeft aan zelf een meerderheidsbelang te willen behouden in Belron en stelt ook eisen: een eventuele investeringspartner zal de lange-termijnvisie van de onderneming moeten delen. Belron is naar eigen zeggen wereldmarktleider waar het gaat om reparatie of vervanging van autoruiten. D’Ieteren bezit bijna 95 procent van de aandelen en is daarnaast actief als Belgisch importeur van onder meer Volkswagen.

Belron timmert de laatste jaren flink aan de weg en heeft in Nederland onder meer de concurrenten Glasgarage en Autotaalglas ingelijfd. Het marktaandeel van het bedrijf op de Nederlandse glasschademarkt is ongeveer 75 procent, blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Kien in opdracht van Automotive.

Vorig jaar kocht Belron in België de (winstgevende) vestigingen van het failliete Care Schadeservice op.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Belron (Carglass) zoekt mede-investeerder | Automotive Online

Belron (Carglass) zoekt mede-investeerder

Maarten Bokslag Maarten Bokslag

Dit meldt D’Ieteren.

D’Ieteren geeft aan zelf een meerderheidsbelang te willen behouden in Belron en stelt ook eisen: een eventuele investeringspartner zal de lange-termijnvisie van de onderneming moeten delen. Belron is naar eigen zeggen wereldmarktleider waar het gaat om reparatie of vervanging van autoruiten. D’Ieteren bezit bijna 95 procent van de aandelen en is daarnaast actief als Belgisch importeur van onder meer Volkswagen.

Belron timmert de laatste jaren flink aan de weg en heeft in Nederland onder meer de concurrenten Glasgarage en Autotaalglas ingelijfd. Het marktaandeel van het bedrijf op de Nederlandse glasschademarkt is ongeveer 75 procent, blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Kien in opdracht van Automotive.

Vorig jaar kocht Belron in België de (winstgevende) vestigingen van het failliete Care Schadeservice op.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.