Belron (Carglass) profiteert van hogere prijzen en duurdere diensten

Carglass • De omzet in het eerste halfjaar van 2023 groeide met 11,5 procent.
Redactie Redactie
Foto: Carglass

Belron, het moederbedrijf van Carglass, heeft in het eerste halfjaar de omzet met 11,5 procent weten op te voeren tot ruim 3 miljard euro. De aangepaste winst kwam met 673 miljoen 35,8 procent hoger uit dan in het eerste halfjaar van 2022. Dat levert een winstmarge op van 21,9 procent.

Hogere prijzen

Het aantal wereldwijd uitgevoerde diensten nam met 1,5 procent toe naar 6,7 miljoen. Belron kon profiteren van hogere prijzen, meer inkomsten uit herkalibraties en meer verkopen van duurdere producten en diensten. Belron slaagde erin 96 procent van zijn voertuigglasafval te recyclen, tegenover 89 procent in het boekjaar 2022. Dat meldt het Belgische autobedrijf d’Ieteren, dat iets meer dan de helft van Belron bezit, in het halfjaarbericht.

Meer omzet voor de dealerketen

D’Ieteren zelf, importeur en distributeur van alle VW-merken in België, leverde in zes maanden tijd 66.362 voertuigen af. Dat waren er ruim 20 duizend meer dan in H1 van 2022. Het bedrijf claimt daarmee een marktaandeel van 22,9 procent en bij volledig elektrische voertuigen van 27,8 procent. De omzet kwam bij de autotak 47,8 procent hoger uit op 2,7 miljard. Dat was mede te danken aan ‘prijsinitiatieven om de inflatiedruk te verlichten’.

D’Ieteren Group was tot voor kort de grootste dealerketen van België. Dat stokje is na een aantal grote aankopen echter overgenomen door Van Mossel.

Belron (Carglass) profiteert van hogere prijzen en duurdere diensten | Automotive Online

Belron (Carglass) profiteert van hogere prijzen en duurdere diensten

Carglass • De omzet in het eerste halfjaar van 2023 groeide met 11,5 procent.
Redactie Redactie
Foto: Carglass

Belron, het moederbedrijf van Carglass, heeft in het eerste halfjaar de omzet met 11,5 procent weten op te voeren tot ruim 3 miljard euro. De aangepaste winst kwam met 673 miljoen 35,8 procent hoger uit dan in het eerste halfjaar van 2022. Dat levert een winstmarge op van 21,9 procent.

Hogere prijzen

Het aantal wereldwijd uitgevoerde diensten nam met 1,5 procent toe naar 6,7 miljoen. Belron kon profiteren van hogere prijzen, meer inkomsten uit herkalibraties en meer verkopen van duurdere producten en diensten. Belron slaagde erin 96 procent van zijn voertuigglasafval te recyclen, tegenover 89 procent in het boekjaar 2022. Dat meldt het Belgische autobedrijf d’Ieteren, dat iets meer dan de helft van Belron bezit, in het halfjaarbericht.

Meer omzet voor de dealerketen

D’Ieteren zelf, importeur en distributeur van alle VW-merken in België, leverde in zes maanden tijd 66.362 voertuigen af. Dat waren er ruim 20 duizend meer dan in H1 van 2022. Het bedrijf claimt daarmee een marktaandeel van 22,9 procent en bij volledig elektrische voertuigen van 27,8 procent. De omzet kwam bij de autotak 47,8 procent hoger uit op 2,7 miljard. Dat was mede te danken aan ‘prijsinitiatieven om de inflatiedruk te verlichten’.

D’Ieteren Group was tot voor kort de grootste dealerketen van België. Dat stokje is na een aantal grote aankopen echter overgenomen door Van Mossel.