Braziliaanse bierbons baas bij Belgisch Belron

Redactie Redactie
• Laatste update:
Belron is de eigenaar van Carglass. (Foto: Shutterstock)

Belron Group (Carglass) heeft Carlos Brito aangesteld als nieuwe ceo. De Braziliaan treedt in dienst in januari maar wordt pas in maart 2023 na een inwerkperiode ceo. Brito volgt Gary Lubner op, die het dochterbedrijf van de Belgische d’Ieteren Groep 22 jaar leidde. In die tijd bouwde hij Carglass uit tot een van de grootste autoglasbedrijven ter wereld.

Brito is een van de top business leiders, stelt Belron Group. “Hij heeft een uitgebreide ervaring, inclusief het runnen van AB InBev, een wereldwijde onderneming met meer dan 164 duizend mensen en een excellent ‘track record’ van het scheppen van waarde voor aandeelhouders en de ontwikkeling van leiders. Hij heeft AB InBev uitgebouwd van een Zuid-Amerikaanse regionale speler tot de veruit grootste brouwerij-onderneming ter wereld met merken als Corona, Budweiser en Stella Artois.’’ Voordat Brito in 1989 bij AB InBev aantrad werkte hij ook voor Daimler-Benz en Shell.

Afscheid Lubner

Onder leiding van Lubner heeft Belron de omzet opgevoerd van 822 miljoen euro in 2000 naar 4,6 miljard euro vorig jaar. Dat is te danken aan geografische uitbreiding, het opvoeren van marktaandelen en acquisities. Het bedrijf werd in 2021 gewaardeerd op 22 miljard euro. Nicolas d’Ieteren, bestuursvoorzitter van Belrons gelijknamige moederbedrijf, dankt hem persoonlijk ‘voor zijn grote bijdrage aan de succesvolle ontwikkeling van de onderneming.’ Lubner blijft wel aan als lid van de bestuursraad van Belron Group.

Braziliaanse bierbons baas bij Belgisch Belron | Automotive Online

Braziliaanse bierbons baas bij Belgisch Belron

Redactie Redactie
• Laatste update:
Belron is de eigenaar van Carglass. (Foto: Shutterstock)

Belron Group (Carglass) heeft Carlos Brito aangesteld als nieuwe ceo. De Braziliaan treedt in dienst in januari maar wordt pas in maart 2023 na een inwerkperiode ceo. Brito volgt Gary Lubner op, die het dochterbedrijf van de Belgische d’Ieteren Groep 22 jaar leidde. In die tijd bouwde hij Carglass uit tot een van de grootste autoglasbedrijven ter wereld.

Brito is een van de top business leiders, stelt Belron Group. “Hij heeft een uitgebreide ervaring, inclusief het runnen van AB InBev, een wereldwijde onderneming met meer dan 164 duizend mensen en een excellent ‘track record’ van het scheppen van waarde voor aandeelhouders en de ontwikkeling van leiders. Hij heeft AB InBev uitgebouwd van een Zuid-Amerikaanse regionale speler tot de veruit grootste brouwerij-onderneming ter wereld met merken als Corona, Budweiser en Stella Artois.’’ Voordat Brito in 1989 bij AB InBev aantrad werkte hij ook voor Daimler-Benz en Shell.

Afscheid Lubner

Onder leiding van Lubner heeft Belron de omzet opgevoerd van 822 miljoen euro in 2000 naar 4,6 miljard euro vorig jaar. Dat is te danken aan geografische uitbreiding, het opvoeren van marktaandelen en acquisities. Het bedrijf werd in 2021 gewaardeerd op 22 miljard euro. Nicolas d’Ieteren, bestuursvoorzitter van Belrons gelijknamige moederbedrijf, dankt hem persoonlijk ‘voor zijn grote bijdrage aan de succesvolle ontwikkeling van de onderneming.’ Lubner blijft wel aan als lid van de bestuursraad van Belron Group.