Zweedse rechter spreekt Victor Muller vrij

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

In totaal had het Zweedse OM vijf verdachten op de korrel. De vijf worden ervan verdacht in de periode dat Muller de leiding over Saab had, omgerekend 3,5 miljoen euro weggesluisd te hebben door twee facturen aan een Cypriotisch bedrijf te vervalsen. De rechter heeft ze nu op alle punten vrijgesproken, meldt de Zweedse krant Aftonbladet.

Het is volgens de krant onbekend of het OM in beroep gaat tegen de uitspraak. 

Saab ging vijf jaar geleden failliet. Ook Spyker leek daarna failliet te gaan, maar dat faillissement wist Muller ongedaan te laten maken. Hij meldde vorige maand dat Spyker gaat samenwerken met Koenigsegg.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Zweedse rechter spreekt Victor Muller vrij | Automotive Online

Zweedse rechter spreekt Victor Muller vrij

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

In totaal had het Zweedse OM vijf verdachten op de korrel. De vijf worden ervan verdacht in de periode dat Muller de leiding over Saab had, omgerekend 3,5 miljoen euro weggesluisd te hebben door twee facturen aan een Cypriotisch bedrijf te vervalsen. De rechter heeft ze nu op alle punten vrijgesproken, meldt de Zweedse krant Aftonbladet.

Het is volgens de krant onbekend of het OM in beroep gaat tegen de uitspraak. 

Saab ging vijf jaar geleden failliet. Ook Spyker leek daarna failliet te gaan, maar dat faillissement wist Muller ongedaan te laten maken. Hij meldde vorige maand dat Spyker gaat samenwerken met Koenigsegg.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.