Lukoil voltooit optimalisatie Europees retailnetwerk

Rob Blom Rob Blom
• Laatste update:

In 2015 startte Lukoil met de optimalisatie van zijn netwerk, waarbij het zijn tankstations in Polen, Letland, Litouwen, Estland, Oekraïne en Cyprus verkocht. Volgens vice-voorzitter Vladimir Nekrasov voorziet het bedrijf dit jaar geen grote veranderingen in de structuur van tankstations in het retail-segment. In 2012 stapte Lukoil in Nederlandse tankstations.

Positieve cijfers

Vorig jaar deed Lukoil het financieel beter dan 2015. Retail- en groothandelvolumes groeiden drie en zeven procent en de operationele inkomsten stegen vijf procent. “In 2017 gaan we ons investeringsprogramma verder uitrollen en proberen we ons marktaandeel in bestaande markten te behouden en breiden we onze focus op non-fuel producten uit”, aldus Nekrasov in een persverklaring.

De Russische oliegigant is actief in achttien landen in het Gemenebest van Onafhankelijke Staten, Europa en de Verenigde Staten. Het Russische bedrijf heeft 54 oliedepots met een opslagcapaciteit van 1,46 miljoen kubieke meter en 2.706 tankstations.

Lukoil voltooit optimalisatie Europees retailnetwerk | Automotive Online

Lukoil voltooit optimalisatie Europees retailnetwerk

Rob Blom Rob Blom
• Laatste update:

In 2015 startte Lukoil met de optimalisatie van zijn netwerk, waarbij het zijn tankstations in Polen, Letland, Litouwen, Estland, Oekraïne en Cyprus verkocht. Volgens vice-voorzitter Vladimir Nekrasov voorziet het bedrijf dit jaar geen grote veranderingen in de structuur van tankstations in het retail-segment. In 2012 stapte Lukoil in Nederlandse tankstations.

Positieve cijfers

Vorig jaar deed Lukoil het financieel beter dan 2015. Retail- en groothandelvolumes groeiden drie en zeven procent en de operationele inkomsten stegen vijf procent. “In 2017 gaan we ons investeringsprogramma verder uitrollen en proberen we ons marktaandeel in bestaande markten te behouden en breiden we onze focus op non-fuel producten uit”, aldus Nekrasov in een persverklaring.

De Russische oliegigant is actief in achttien landen in het Gemenebest van Onafhankelijke Staten, Europa en de Verenigde Staten. Het Russische bedrijf heeft 54 oliedepots met een opslagcapaciteit van 1,46 miljoen kubieke meter en 2.706 tankstations.