‘Ford schakelt naar agentuurmodel, pioniersrol Nederland’

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
In 2024 moet de rest van Europa volgen. (Foto: Shutterstock)

Fabrikant Ford schakelt in Europa over naar het agentuurmodel. Dat bevestigen diverse ingewijden aan Automotive. Ford wil begin volgend jaar in Nederland starten met de uitrol. Daarover is het nu in gesprek met de dealervereniging.

Ford en de dealervereniging willen beide niet reageren.

Meerdere andere fabrikanten hebben inmiddels hun plannen voor de invoering van een agentuurmodel bekendgemaakt, zoals Stellantis, Mercedes en Volvo. Ook Stellantis heeft Nederland als pionierslandLiever snel dan goed, dat is het motto bij Stellantis. Dat vertelde ceo Nederland Sander Jansen op het Nationaal Automotive Congres.

Ook BMW heeft plannen om over te stappen op het model.

Ford gaat in tegenstelling tot de andere fabrikanten niet eerst de dealers opzeggen. De bestaande partners krijgen een nieuw contract. Andere Europese markten zouden in 2024 moeten volgen.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

‘Ford schakelt naar agentuurmodel, pioniersrol Nederland’ | Automotive Online

‘Ford schakelt naar agentuurmodel, pioniersrol Nederland’

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
In 2024 moet de rest van Europa volgen. (Foto: Shutterstock)

Fabrikant Ford schakelt in Europa over naar het agentuurmodel. Dat bevestigen diverse ingewijden aan Automotive. Ford wil begin volgend jaar in Nederland starten met de uitrol. Daarover is het nu in gesprek met de dealervereniging.

Ford en de dealervereniging willen beide niet reageren.

Meerdere andere fabrikanten hebben inmiddels hun plannen voor de invoering van een agentuurmodel bekendgemaakt, zoals Stellantis, Mercedes en Volvo. Ook Stellantis heeft Nederland als pionierslandLiever snel dan goed, dat is het motto bij Stellantis. Dat vertelde ceo Nederland Sander Jansen op het Nationaal Automotive Congres.

Ook BMW heeft plannen om over te stappen op het model.

Ford gaat in tegenstelling tot de andere fabrikanten niet eerst de dealers opzeggen. De bestaande partners krijgen een nieuw contract. Andere Europese markten zouden in 2024 moeten volgen.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.