‘Felle oppositie Duitse Volkswagen-dealers tegen agentuurmodel’

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Foto: Shutterstock

Volkswagen Groep-dealers in Duitsland hebben zich unaniem uitgesproken tegen invoering van een agentuurmodel. Dat meldt vakblad Autohaus.

Tijdens een buitengewone ledenvergadering, waar ook de andere groepsmerken vertegenwoordigd waren, stemden de 800 aanwezige dealers unaniem tegen de agentuurplannen van het concern. ‘’Dat toont wel aan hoe hoog de emoties zijn opgelopen,’’ denkt Autohaus. De bij de ALV aanwezige dealers vertegenwoordigden samen 2.400 bedrijven met 130.000 werknemers en een gezamenlijke omzet van 60 miljard euro. 

‘’De bij het concern heersende ideeën voor een agentuur business kunnen we niet accepteren,’’ aldus voorzitter Dirk Weddigen van het Volkswagen-Audi Partnerverbandes VAPV.

Het agentuurmodel, dat ook in Nederland al gehanteerd wordt voor de elektrische auto’s van de VW-merken, levert de dealers niet voldoende marge op om de vereiste hoge investeringen veilig te stellen, aldus de VAPV. Bovendien gaan gebruikte leaseauto’s terug naar Volkswagen Financial Services zodat de handel ze alleen nog langs die omweg aan kan kopen. 

Lees verder op Automobiel Management.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Reacties

  • Carlo Hensgens

    Eindelijk dealers die wakker worden en zich unaniem durven uit te spreken. Vanuit het perspectief van de fabrikant begrijp ik het agentuur model, simpelweg briljant en de timing ook overigens.

‘Felle oppositie Duitse Volkswagen-dealers tegen agentuurmodel’ | Automotive Online

‘Felle oppositie Duitse Volkswagen-dealers tegen agentuurmodel’

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Foto: Shutterstock

Volkswagen Groep-dealers in Duitsland hebben zich unaniem uitgesproken tegen invoering van een agentuurmodel. Dat meldt vakblad Autohaus.

Tijdens een buitengewone ledenvergadering, waar ook de andere groepsmerken vertegenwoordigd waren, stemden de 800 aanwezige dealers unaniem tegen de agentuurplannen van het concern. ‘’Dat toont wel aan hoe hoog de emoties zijn opgelopen,’’ denkt Autohaus. De bij de ALV aanwezige dealers vertegenwoordigden samen 2.400 bedrijven met 130.000 werknemers en een gezamenlijke omzet van 60 miljard euro. 

‘’De bij het concern heersende ideeën voor een agentuur business kunnen we niet accepteren,’’ aldus voorzitter Dirk Weddigen van het Volkswagen-Audi Partnerverbandes VAPV.

Het agentuurmodel, dat ook in Nederland al gehanteerd wordt voor de elektrische auto’s van de VW-merken, levert de dealers niet voldoende marge op om de vereiste hoge investeringen veilig te stellen, aldus de VAPV. Bovendien gaan gebruikte leaseauto’s terug naar Volkswagen Financial Services zodat de handel ze alleen nog langs die omweg aan kan kopen. 

Lees verder op Automobiel Management.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Reacties

  • Carlo Hensgens

    Eindelijk dealers die wakker worden en zich unaniem durven uit te spreken. Vanuit het perspectief van de fabrikant begrijp ik het agentuur model, simpelweg briljant en de timing ook overigens.