Italië legt VW een boete op van 5 miljoen euro

Paul van den Bogaard Paul van den Bogaard
• Laatste update:

Volgens de Italiaanse toezichthouder zal het de hoogst mogelijke boete opleggen aan Volkswagen AG en Volkswagen Italia omdat de fabrikant dieselaangedreven auto’s op de markt bracht met sjoemelsoftware.

In beroep

Volkswagen zegt in reactie de boete te zullen aanvechten. VW en zijn Italiaanse divisie “hebben hun volledige medewerking verleend met de grootst mogelijke openheid en transparantie”, om alle feiten boven water te krijgen. Laat Volkswagen weten in een reactie. Verder zegt de autofabrikant voldoende aanknopingspunten te hebben om in beroep te gaan tegen de opgelegde sanctie.

Lange rij

De boete vanuit Italië is de zoveelste sanctie in een lange rij die volgt op het in september vorig jaar onthulde dieselschandaal. In Duitsland zijn er verschillende deelstaten die schadeclaims overwegen en in Korea werd pasgeleden een verkoopverbod op Volkswagen diesels afgekondigd. In Amerika is inmiddels een akkoord bereikt over een deel van de betroffen diesels.

 Lees meer over dieselgate in het dossier Emissiefraude VAG

Reacties

 • A.M.J.M. Otten

  Klopt deze boete wel? 5 miljoen lijkt mij erg weinig. Moet dit geen 5 miljard zijn?

 • Paul van den Bogaard

  Hoewel in dieselgate de miljarden je om de oren vliegen, gaat het volgens onze bronnen (zie link in het artikel) in dit geval om ‘slechts’ 5 miljoen euro.

Italië legt VW een boete op van 5 miljoen euro | Automotive Online

Italië legt VW een boete op van 5 miljoen euro

Paul van den Bogaard Paul van den Bogaard
• Laatste update:

Volgens de Italiaanse toezichthouder zal het de hoogst mogelijke boete opleggen aan Volkswagen AG en Volkswagen Italia omdat de fabrikant dieselaangedreven auto’s op de markt bracht met sjoemelsoftware.

In beroep

Volkswagen zegt in reactie de boete te zullen aanvechten. VW en zijn Italiaanse divisie “hebben hun volledige medewerking verleend met de grootst mogelijke openheid en transparantie”, om alle feiten boven water te krijgen. Laat Volkswagen weten in een reactie. Verder zegt de autofabrikant voldoende aanknopingspunten te hebben om in beroep te gaan tegen de opgelegde sanctie.

Lange rij

De boete vanuit Italië is de zoveelste sanctie in een lange rij die volgt op het in september vorig jaar onthulde dieselschandaal. In Duitsland zijn er verschillende deelstaten die schadeclaims overwegen en in Korea werd pasgeleden een verkoopverbod op Volkswagen diesels afgekondigd. In Amerika is inmiddels een akkoord bereikt over een deel van de betroffen diesels.

 Lees meer over dieselgate in het dossier Emissiefraude VAG

Reacties

 • A.M.J.M. Otten

  Klopt deze boete wel? 5 miljoen lijkt mij erg weinig. Moet dit geen 5 miljard zijn?

 • Paul van den Bogaard

  Hoewel in dieselgate de miljarden je om de oren vliegen, gaat het volgens onze bronnen (zie link in het artikel) in dit geval om ‘slechts’ 5 miljoen euro.