Brexit verpest Europees feestje GM

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:

Dat meldt de fabrikant. In het eerste kwartaal draaide de Europese organisatie break even. Wereldwijd bedroeg de winst van GM in het tweede kwartaal 2,9 miljard dollar. De omzet steeg met elf procent naar 42,4 miljard dollar.

Opel-topman Karl-Thomas Neumann (foto) meldt in een videoboodschap dat hij tevreden is met de cijfers van Opel, maar dat de Brexit zal zorgen voor een moeilijk tweede halfjaar. “We hebben de wind tegen in onze belangrijkste afzetmarkt, het Verenigd Koninkrijk.” GM laat nog in het midden of het productielocaties verhuist van het VK naar het Europese vasteland als de Brexit een feit is.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Brexit verpest Europees feestje GM | Automotive Online

Brexit verpest Europees feestje GM

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:

Dat meldt de fabrikant. In het eerste kwartaal draaide de Europese organisatie break even. Wereldwijd bedroeg de winst van GM in het tweede kwartaal 2,9 miljard dollar. De omzet steeg met elf procent naar 42,4 miljard dollar.

Opel-topman Karl-Thomas Neumann (foto) meldt in een videoboodschap dat hij tevreden is met de cijfers van Opel, maar dat de Brexit zal zorgen voor een moeilijk tweede halfjaar. “We hebben de wind tegen in onze belangrijkste afzetmarkt, het Verenigd Koninkrijk.” GM laat nog in het midden of het productielocaties verhuist van het VK naar het Europese vasteland als de Brexit een feit is.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.