Valeo neemt telematica-expert Peiker over

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat maken de bedrijven vandaag bekend. Valeo en Peiker hadden afgelopen februari al een technologische samenwerking gesloten.

Peiker heeft een jaaromzet van zo’n 310 miljoen euro, heeft kantoren in de VS, Mexico, Frankrijk en China en heeft duizend mensen in dienst. De overname wordt in 2016 geëffectueerd en moet nog worden goedgekeurd door de betreffende mededingingsautoriteiten. De partijen doen geen uitspraak over de overnamesom. 

Te klein
Zowel Valeo als Peiker zeggen veel vertrouwen te hebben in hun samenwerking. “Ons bij de Valeo Groep voegen is een grote stap richting de toekomst”, zegt ceo Andreas Peiker. “We kunnen zo onze positie versterken in het wereldwijde werkveld van telematica en connectivity, en krijgen toegang tot nieuwe markten die we voorheen, als middelgroot bedrijf, niet konden bedienen. Valeo en Peiker zullen gezamenlijk de toekomst van de connected en zelfrijdende auto vormen.”

Connectivity en de zelfrijdende auto zijn een belangrijk thema gebleken in 2015. Lees erover in Automotive Management 11.