Onderdelenfabrikant Valeo noteert 31 procent hogere winst

Onderdelen • De Franse onderneming meldt dat het voor 32,6 miljard euro aan bestellingen kon noteren, bijna de helft meer dan in 2021.
Redactie Redactie
Valeo en Siemens samen voor EV’s
(Foto: Valeo)

Valeo zag vorig jaar de omzet met 16 procent toenemen tot ruim 20 miljard euro. Uiteindelijk kwam de nettowinst uit op 230 miljoen euro, 31 procent hoger dan in het voorafgaande jaar. De operationele marge daalde echter van 4 naar 3,2 procent.

ADAS

De Franse onderneming meldt verder dat het voor 32,6 miljard euro aan bestellingen kon noteren, bijna de helft meer dan in 2021. Een groot deel daarvan betreft producten voor premium elektrische voertuigen en voor ADAS. Van ADAS-producten werd 29 procent meer verkocht. De winstmarge op die orders ligt aanzienlijk hoger dan het door Valeo gestelde doel. De Franse onderdelenfabrikant, die een fabriek voor aandrijfsystemen heeft in Helmond, verwacht in 2023 een verdere groei van de omzet en de marge dankzij de focus op EV’s en ADAS.

Bij OEM-producten deed Valeo het wereldwijd beter dan de autoproductie in het algemeen waardoor het marktaandeel met 3 procentpunten opgevoerd kon worden. OEM-producten maken daarmee 84 procent van de totale omzet uit. Op de vervangingsmarkt kon Valeo de verkopen met 9 procent opvoeren, wat het bedrijf onder meer toeschrijft aan de verdere ‘vergrijzing’ van het wagenpark.

CEO Christtophe Périllat voorziet een verdere verhoging van de verkoopprijzen in combinatie met besparingen om de kosteninflatie te compenseren.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Onderdelenfabrikant Valeo noteert 31 procent hogere winst | Automotive Online

Onderdelenfabrikant Valeo noteert 31 procent hogere winst

Onderdelen • De Franse onderneming meldt dat het voor 32,6 miljard euro aan bestellingen kon noteren, bijna de helft meer dan in 2021.
Redactie Redactie
Valeo en Siemens samen voor EV’s
(Foto: Valeo)

Valeo zag vorig jaar de omzet met 16 procent toenemen tot ruim 20 miljard euro. Uiteindelijk kwam de nettowinst uit op 230 miljoen euro, 31 procent hoger dan in het voorafgaande jaar. De operationele marge daalde echter van 4 naar 3,2 procent.

ADAS

De Franse onderneming meldt verder dat het voor 32,6 miljard euro aan bestellingen kon noteren, bijna de helft meer dan in 2021. Een groot deel daarvan betreft producten voor premium elektrische voertuigen en voor ADAS. Van ADAS-producten werd 29 procent meer verkocht. De winstmarge op die orders ligt aanzienlijk hoger dan het door Valeo gestelde doel. De Franse onderdelenfabrikant, die een fabriek voor aandrijfsystemen heeft in Helmond, verwacht in 2023 een verdere groei van de omzet en de marge dankzij de focus op EV’s en ADAS.

Bij OEM-producten deed Valeo het wereldwijd beter dan de autoproductie in het algemeen waardoor het marktaandeel met 3 procentpunten opgevoerd kon worden. OEM-producten maken daarmee 84 procent van de totale omzet uit. Op de vervangingsmarkt kon Valeo de verkopen met 9 procent opvoeren, wat het bedrijf onder meer toeschrijft aan de verdere ‘vergrijzing’ van het wagenpark.

CEO Christtophe Périllat voorziet een verdere verhoging van de verkoopprijzen in combinatie met besparingen om de kosteninflatie te compenseren.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.