‘Bedrijfsspionage zichtbaar na delen van beeldscherm met ex-Valeo-collega’s’

Bedrijfsspionage • Valeo sleept Nvidia voor de rechter wegens diefstal van software voor rijhulpsystemen.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

De Franse toeleverancier Valeo heeft in de VS een rechtszaak aangespannen tegen computerbedrijf Nvidia. Valeo beschuldigt het Amerikaanse bedrijf van bedrijfsspionage. Dit meldt de BBC.

Een medewerker die in 2021 was overgestapt van Valeo naar Nvidia in Duitsland gaf in mei 2022 een Teams-presentatie voor oud-collega’s. Daarbij deelde hij zijn beeldscherm, waarop een vertrouwelijke code van Valeo te zien was. Collega’s herkenden de code direct en maakten een screenshot. Het ging om de broncode achter de parkeer- en rijhulpsoftware van Valeo. Dat is een gebied waar Nvidia graag in wil uitbreiden.

Na onderzoek heeft de medewerker inmiddels toegegeven dat hij bij het vertrek naar zijn nieuwe werkgever een digitale map vol software heeft meegenomen. De medewerker is hiervoor in september door een Duitse rechter veroordeeld.

Nu volgt in California de rechtszaak tegen Nvidia zelf. “Nvidia heeft miljoenen, misschien wel honderden miljoenen dollars aan ontwikkelingskosten bespaard en winsten gegenereerd die het niet op de juiste manier verdiende en waar het geen recht op had”, aldus de aanklacht.

De advocaten van Nvidia stellen echter dat het bedrijf helemaal niet wist dat de medewerker over vertrouwelijke data van Valeo beschikte. Zij stellen: “Nvidia heeft geen interesse in de code van Valeo of de vermeende bedrijfsgeheimen ervan en heeft onmiddellijk concrete stappen ondernomen om de beweerde rechten van Valeo te beschermen.”

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

‘Bedrijfsspionage zichtbaar na delen van beeldscherm met ex-Valeo-collega’s’ | Automotive Online

‘Bedrijfsspionage zichtbaar na delen van beeldscherm met ex-Valeo-collega’s’

Bedrijfsspionage • Valeo sleept Nvidia voor de rechter wegens diefstal van software voor rijhulpsystemen.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

De Franse toeleverancier Valeo heeft in de VS een rechtszaak aangespannen tegen computerbedrijf Nvidia. Valeo beschuldigt het Amerikaanse bedrijf van bedrijfsspionage. Dit meldt de BBC.

Een medewerker die in 2021 was overgestapt van Valeo naar Nvidia in Duitsland gaf in mei 2022 een Teams-presentatie voor oud-collega’s. Daarbij deelde hij zijn beeldscherm, waarop een vertrouwelijke code van Valeo te zien was. Collega’s herkenden de code direct en maakten een screenshot. Het ging om de broncode achter de parkeer- en rijhulpsoftware van Valeo. Dat is een gebied waar Nvidia graag in wil uitbreiden.

Na onderzoek heeft de medewerker inmiddels toegegeven dat hij bij het vertrek naar zijn nieuwe werkgever een digitale map vol software heeft meegenomen. De medewerker is hiervoor in september door een Duitse rechter veroordeeld.

Nu volgt in California de rechtszaak tegen Nvidia zelf. “Nvidia heeft miljoenen, misschien wel honderden miljoenen dollars aan ontwikkelingskosten bespaard en winsten gegenereerd die het niet op de juiste manier verdiende en waar het geen recht op had”, aldus de aanklacht.

De advocaten van Nvidia stellen echter dat het bedrijf helemaal niet wist dat de medewerker over vertrouwelijke data van Valeo beschikte. Zij stellen: “Nvidia heeft geen interesse in de code van Valeo of de vermeende bedrijfsgeheimen ervan en heeft onmiddellijk concrete stappen ondernomen om de beweerde rechten van Valeo te beschermen.”

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.