‘Indiase dieselban kan industrie laten ontsporen’

Redactie Redactie
• Laatste update:

India wil het aantal auto`s in New Delhi terugdringen vanwege de luchtvervuiling in de stad. Volgens de WHO (World Health Organisation) is New Delhi de meest vervuilde stad ter wereld.

Een toelatingsstop van dieselauto`s is de eerste stap van de overheid om de luchtkwaliteit te verbeteren. Daarnaast wil New Delhi met een systeem gaan werken waarbij auto`s met even en oneven kentekens per dag beurtelings de stad in mogen. 

Onverkoopbare voorraad
Indiase autofabrikanten als Mahindra en Hyundai India en hun branchevereniging vrezen dat de maatregelen de branche in grote problemen gaat brengen omdat reeds bestelde dieselauto`s niet afgeleverd kunnen worden en fabrikanten en dealers blijven zitten met een grote voorraad onverkoopbare auto`s.

Dieselvoertuigen dreigen de zondebok te worden voor alle milieuproblemen”, zegt Pawan Goenka, ceo van Mahindra in een statement. “Alle investeringen en onderzoek die in afgelopen 15 jaar zijn gedaan om diesel schoner te maken, zijn nu in een klap tevergeefs geworden.”

Volgens de Indiase branchevereniging voor autofabrikanten dreigt de autoindustrie te ontsporen door de maatregelen. 

‘Indiase dieselban kan industrie laten ontsporen’ | Automotive Online

‘Indiase dieselban kan industrie laten ontsporen’

Redactie Redactie
• Laatste update:

India wil het aantal auto`s in New Delhi terugdringen vanwege de luchtvervuiling in de stad. Volgens de WHO (World Health Organisation) is New Delhi de meest vervuilde stad ter wereld.

Een toelatingsstop van dieselauto`s is de eerste stap van de overheid om de luchtkwaliteit te verbeteren. Daarnaast wil New Delhi met een systeem gaan werken waarbij auto`s met even en oneven kentekens per dag beurtelings de stad in mogen. 

Onverkoopbare voorraad
Indiase autofabrikanten als Mahindra en Hyundai India en hun branchevereniging vrezen dat de maatregelen de branche in grote problemen gaat brengen omdat reeds bestelde dieselauto`s niet afgeleverd kunnen worden en fabrikanten en dealers blijven zitten met een grote voorraad onverkoopbare auto`s.

Dieselvoertuigen dreigen de zondebok te worden voor alle milieuproblemen”, zegt Pawan Goenka, ceo van Mahindra in een statement. “Alle investeringen en onderzoek die in afgelopen 15 jaar zijn gedaan om diesel schoner te maken, zijn nu in een klap tevergeefs geworden.”

Volgens de Indiase branchevereniging voor autofabrikanten dreigt de autoindustrie te ontsporen door de maatregelen.