Acea klaagt over ‘extreem’ strenge RDE-norm

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat meldt Acea in een persbericht.

Deze week hebben de EU-lidstaten gestemd over de invoering van de Real Driving Emissions test (RDE). Daarbij is besloten dat dieselauto’s vanaf 2017 in de RDE nog twee keer de norm van 80 mgr/km mogen uitstoten.  

Volgens Acea heeft dit grote gevolgen voor de autofabrikanten. Zij zullen niet in staat zijn om deze richtlijn voor alle dieselmodellen te halen. Daardoor zal een substantieel aantal dieselmodellen eerder uitgefaseerd worden dan gepland.

Dit heeft grote economische nadelen voor de fabrikanten, zegt Acea. Bovendien wordt het hierdoor ook heel moeilijk voor fabrikanten om de Europese CO2-uitstootnorm te halen. Dieselauto’s stoten immers gemiddeld vijftien tot twintig procent minder CO2 uit dan benzineauto’s.

Acea klaagt over ‘extreem’ strenge RDE-norm | Automotive Online

Acea klaagt over ‘extreem’ strenge RDE-norm

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat meldt Acea in een persbericht.

Deze week hebben de EU-lidstaten gestemd over de invoering van de Real Driving Emissions test (RDE). Daarbij is besloten dat dieselauto’s vanaf 2017 in de RDE nog twee keer de norm van 80 mgr/km mogen uitstoten.  

Volgens Acea heeft dit grote gevolgen voor de autofabrikanten. Zij zullen niet in staat zijn om deze richtlijn voor alle dieselmodellen te halen. Daardoor zal een substantieel aantal dieselmodellen eerder uitgefaseerd worden dan gepland.

Dit heeft grote economische nadelen voor de fabrikanten, zegt Acea. Bovendien wordt het hierdoor ook heel moeilijk voor fabrikanten om de Europese CO2-uitstootnorm te halen. Dieselauto’s stoten immers gemiddeld vijftien tot twintig procent minder CO2 uit dan benzineauto’s.