Curator Saab geeft er de brui aan

Redactie Redactie
• Laatste update:

Volgens Lofalk bevindt Saab zich op een doodlopende weg. Ook is er te weinig geld in kas om de lonen over november uit te betalen. Dat geld moet uit China komen, maar zolang GM dwars ligt houden de Chinezen de hand op de knip. Saabs moederbedrijf Swedish Automobile vindt dat Lofalk zich te veel op de eigendomsstructuur van Saab concentreert en de eigenlijke herstructurering laat sloffen.

Intussen keert GM zich nog steeds tegen de verkoop van Saab aan Zhejiang Youngman Lotus Automobile. Recente wijzigingen in de voorstellen hierover maken geen verschil, laat de Amerikaanse multinational weten. GM doelt hierbij op de eventuele deelname van een niet nader genoemde Chinese bank in de deal. Naar het zich laat aanzien is Pang Da niet langer bij de onderhandelingen betrokken.

GM voelt niets voor de verkoop van Saab aan een concurrent van de Chinese automobielfabrikant Saic, waar GM nauw mee samenwerkt.