Tweede Chinese partner voor Saab

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat heeft Saab vandaag bekend gemaakt. Pang Da verhoogt zijn investering in Spyker naar 109 miljoen euro en heeft daarmee een aandelenbelang van 24 procent. Youngman krijgt voor 136 miljoen euro een belang van 29,9 procent. Daarnaast krijgt Youngman het recht om twee leden te benoemen in de raad van commissarissen van het bedrijf.

Joint-venture
Met de komst van Youngman wordt ook de productie joint-venture verder versterkt. Saab en Youngman krijgen daarin beiden een deelneming van 45 procent, Pang Da de overige 10 procent. Verder nemen Youngman en Saab beiden een belang van 33 procent in de distributiesamenwerking; Pang Da krijgt hierin 34 procent. Volgens topman Victor Mulder stelt de nieuwe deal Saabs financiering voor de middellange- en lange termijn veilig.

Tweede Chinese partner voor Saab | Automotive Online

Tweede Chinese partner voor Saab

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat heeft Saab vandaag bekend gemaakt. Pang Da verhoogt zijn investering in Spyker naar 109 miljoen euro en heeft daarmee een aandelenbelang van 24 procent. Youngman krijgt voor 136 miljoen euro een belang van 29,9 procent. Daarnaast krijgt Youngman het recht om twee leden te benoemen in de raad van commissarissen van het bedrijf.

Joint-venture
Met de komst van Youngman wordt ook de productie joint-venture verder versterkt. Saab en Youngman krijgen daarin beiden een deelneming van 45 procent, Pang Da de overige 10 procent. Verder nemen Youngman en Saab beiden een belang van 33 procent in de distributiesamenwerking; Pang Da krijgt hierin 34 procent. Volgens topman Victor Mulder stelt de nieuwe deal Saabs financiering voor de middellange- en lange termijn veilig.