Inside de nieuwe Hankook Ventus iON-serie:

De 5 unieke eigenschappen van EV-autobanden

Romy Wielinga Romy Wielinga
• Laatste update:
Beeld: Cokultur.com

1. Hoog voertuiggewicht, sterke zijwangen

Het accupakket maakt de gemiddelde EV tot vele honderden kilo’s zwaarder dan vergelijkbare auto’s met brandstofmotor. Dat heeft grote invloed op de banden: die moeten dat hogere gewicht veilig onder controle (en op de weg) houden. Niet alleen bij rechtuit rijden, maar vooral ook in bochten, bij hard remmen en in noodsituaties. Daarom heeft de Hankook Ventus iON extra stijve zijwangen en is de band versterkt met aramidevezels.

2. Extra grip voor enorme trekkracht

Elektrische auto’s hebben al vanaf stilstand hun maximale trekkracht. Dat stelt speciale eisen aan de grip én de slijtvastheid van het rubber, de zogeheten ‘compound’. Daarom heeft de Hankook Ventus iON een rubbersamenstelling die een lange levensduur combineert met maximale grip, op droog én op nat wegdek, met A-scores op diverse onderdelen. Het loopvlak is gemaakt met hars en natuurlijke oliën, voor extra duurzaamheid.

3. Laag geluidsniveau

Een goede EV-band is een stille band. Immers, doordat de motor bij elektrische auto’s heel stil zijn werk doet, vallen zaken als windgeruis en het afrolgeluid eerder op. Daarom ontwikkelen bandenfabrikanten zoals Hankook nieuwe technieken om het afrolgeluid van hun EV-banden steeds verder te verlagen, zoals de gepatenteerde Hankook sound absorber™-technologie in combinatie met het speciale iON-loopvlakontwerp. Dat geeft tot de helft minder dB’s voor de omgeving én in het interieur.

4. Minder rolweerstand, maximale actieradius

Een goede EV-band is ook een zuinige band. Want naast aspecten als buitentemperatuur, rijstijl en -snelheid, belading en hoogteverschillen in de weg heeft ook de rolweerstand een grote invloed op het energieverbruik, en daarmee op de actieradius. Algemeen gezien, hoe lager de rolweerstand, hoe verder je komt met je EV. De Hankook Ventus iON scoort voor zijn rolweerstand voornamelijk A-labels. Daardoor hoef je onderweg minder vaak te laden en bespaar je flink in de kosten: met een zuinige band kom je per kWh nét even verder. In deze tijden van dure energie is ook dat een factor van belang.

5. Duurzame productie, duurzame mobiliteit

Doordat je met de Hankook Ventus iON verder komt op een acculading, leveren ze een belangrijke bijdrage aan het verminderen van de CO2-uitstoot van wegverkeer. Daarnaast is de samenstelling en de productie in alle opzichten zo duurzaam mogelijk. Hankook ontving de onderscheiding ‘S&P Global Gold Class’ en staat in de hoogste één procent van de EcoVadis duurzaamheidsratings.

De Hankook Ventus iON is vanaf mei 2022 in Nederland verkrijgbaar in twee varianten: de Hankook Ventus iON S zomerband en de Hankook Winter i*cept iON winterband, beide leverbaar in de maten 18 t/m 22 inch. Voor de Amerikaanse markt is er ook een derde variant, de Hankook Ventus iON A all-season.

Ontdek meer over de complete Hankook Ventus iON-serie. Het complete assortiment Hankook-banden voor personenauto’s van je hier.

De 5 unieke eigenschappen van EV-autobanden | Automotive Online
Inside de nieuwe Hankook Ventus iON-serie:

De 5 unieke eigenschappen van EV-autobanden

Romy Wielinga Romy Wielinga
• Laatste update:
Beeld: Cokultur.com

1. Hoog voertuiggewicht, sterke zijwangen

Het accupakket maakt de gemiddelde EV tot vele honderden kilo’s zwaarder dan vergelijkbare auto’s met brandstofmotor. Dat heeft grote invloed op de banden: die moeten dat hogere gewicht veilig onder controle (en op de weg) houden. Niet alleen bij rechtuit rijden, maar vooral ook in bochten, bij hard remmen en in noodsituaties. Daarom heeft de Hankook Ventus iON extra stijve zijwangen en is de band versterkt met aramidevezels.

2. Extra grip voor enorme trekkracht

Elektrische auto’s hebben al vanaf stilstand hun maximale trekkracht. Dat stelt speciale eisen aan de grip én de slijtvastheid van het rubber, de zogeheten ‘compound’. Daarom heeft de Hankook Ventus iON een rubbersamenstelling die een lange levensduur combineert met maximale grip, op droog én op nat wegdek, met A-scores op diverse onderdelen. Het loopvlak is gemaakt met hars en natuurlijke oliën, voor extra duurzaamheid.

3. Laag geluidsniveau

Een goede EV-band is een stille band. Immers, doordat de motor bij elektrische auto’s heel stil zijn werk doet, vallen zaken als windgeruis en het afrolgeluid eerder op. Daarom ontwikkelen bandenfabrikanten zoals Hankook nieuwe technieken om het afrolgeluid van hun EV-banden steeds verder te verlagen, zoals de gepatenteerde Hankook sound absorber™-technologie in combinatie met het speciale iON-loopvlakontwerp. Dat geeft tot de helft minder dB’s voor de omgeving én in het interieur.

4. Minder rolweerstand, maximale actieradius

Een goede EV-band is ook een zuinige band. Want naast aspecten als buitentemperatuur, rijstijl en -snelheid, belading en hoogteverschillen in de weg heeft ook de rolweerstand een grote invloed op het energieverbruik, en daarmee op de actieradius. Algemeen gezien, hoe lager de rolweerstand, hoe verder je komt met je EV. De Hankook Ventus iON scoort voor zijn rolweerstand voornamelijk A-labels. Daardoor hoef je onderweg minder vaak te laden en bespaar je flink in de kosten: met een zuinige band kom je per kWh nét even verder. In deze tijden van dure energie is ook dat een factor van belang.

5. Duurzame productie, duurzame mobiliteit

Doordat je met de Hankook Ventus iON verder komt op een acculading, leveren ze een belangrijke bijdrage aan het verminderen van de CO2-uitstoot van wegverkeer. Daarnaast is de samenstelling en de productie in alle opzichten zo duurzaam mogelijk. Hankook ontving de onderscheiding ‘S&P Global Gold Class’ en staat in de hoogste één procent van de EcoVadis duurzaamheidsratings.

De Hankook Ventus iON is vanaf mei 2022 in Nederland verkrijgbaar in twee varianten: de Hankook Ventus iON S zomerband en de Hankook Winter i*cept iON winterband, beide leverbaar in de maten 18 t/m 22 inch. Voor de Amerikaanse markt is er ook een derde variant, de Hankook Ventus iON A all-season.

Ontdek meer over de complete Hankook Ventus iON-serie. Het complete assortiment Hankook-banden voor personenauto’s van je hier.