Snapshots | Autobedrijven delen pand

Redactie Redactie
• Laatste update:
Het nieuwe pand van Van Wieren en Meijer. (Foto: Van Wieren en Meijer Autobedrijf)

Lease / Vlootgroei

Leasemaatschappij ALD Automotive zet met het nieuwe strategische plan Move 2025 in op een groei naar 2,3 miljoen leasecontracten in 2025. Het bedrijf heeft nu 1,76 miljoen leasecontracten in beheer. De leasemaatschappij zet in op een jaarlijks groeipercentage van 15 procent voor private lease en alternatieve mobiliteitsoplossingen zoals shortleaseproduct ALD Flex, occasion lease, ALD E-bike en mobiliteitsplatform ALD Move. In 2025 wil het bedrijf dat 30 procent van de nieuw in te zetten auto’s een elektrische is.

Vakbonden / Akkoord zonder actievakbondencnv fnv 2020 foto shutterstock

Vakbonden CNV en FNV en branchevereniging Bovag hebben medio november een akkoord bereikt over een cao voor werknemers in de motorvoertuigen- en tweewielerbranche. De cao geldt voor 17 maanden. Onderdeel van de cao is een generatiepakt, waarmee oudere werknemers ruimte maken voor jonge instromers. Ook is er een loonsverhoging afgesproken, van 1 procent per 1 januari 2021 en nog eens hetzelfde percentage in 2022. De vakbonden trapten de onderhandelingen op 12 oktober nog af met een voorstel voor een loonsverhoging van 5 procent. De ontsnappingsclause geeft bedrijven die legitiem aanspraak maken op de corona-ondersteuningsmaatregelen NOW2 en NOW3 het recht op uitstel of uitruil van de afgesproken loonsverhogingen. De loonsverhoging mag een jaar worden uitgesteld of werknemers krijgen er twee verlofdagen voor in ruil. De ‘crisis-cao’ wordt ter goedkeuring voorgelegd aan de leden van beide bonden en van de Bovag.

“Retailers houden een rol, voor service en aflevering”

Dat meldde Tex Gunning, ceo Leaseplan, in november tijdens een interview op het Automotive Leasing event.

Schade / ‘Kwart schade-herstelbedrijven verlieslatend’schadeherstel mobility media 2020 foto shutterstock

De situatie in de schadeherstelsector is vergelijkbaar met die tijdens de eerste lockdown. Dat blijkt uit een recente coronamonitor van Focwa. Daarin geven schadeherstelbedrijven aan gemiddeld 22 procent minder orders te hebben. Eenzelfde percentage ervaart leveringsproblemen bij (toe)leveranciers. Het is volgens Focwa opvallend dat 84 procent van de schadeherstelbedrijven vertrouwt in een positieve afloop van de crisis. Een kleine twintig procent is zelfs van plan om nieuwe personeelsleden te werven. Daarentegen is 11 procent van de bedrijven van plan om personeel te ontslaan als gevolg van de coronacrisis. Van de ondervraagden geeft tussen de 25 en 30 procent aan momenteel verliesgevend te zijn.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Snapshots | Autobedrijven delen pand | Automotive Online

Snapshots | Autobedrijven delen pand

Redactie Redactie
• Laatste update:
Het nieuwe pand van Van Wieren en Meijer. (Foto: Van Wieren en Meijer Autobedrijf)

Lease / Vlootgroei

Leasemaatschappij ALD Automotive zet met het nieuwe strategische plan Move 2025 in op een groei naar 2,3 miljoen leasecontracten in 2025. Het bedrijf heeft nu 1,76 miljoen leasecontracten in beheer. De leasemaatschappij zet in op een jaarlijks groeipercentage van 15 procent voor private lease en alternatieve mobiliteitsoplossingen zoals shortleaseproduct ALD Flex, occasion lease, ALD E-bike en mobiliteitsplatform ALD Move. In 2025 wil het bedrijf dat 30 procent van de nieuw in te zetten auto’s een elektrische is.

Vakbonden / Akkoord zonder actievakbondencnv fnv 2020 foto shutterstock

Vakbonden CNV en FNV en branchevereniging Bovag hebben medio november een akkoord bereikt over een cao voor werknemers in de motorvoertuigen- en tweewielerbranche. De cao geldt voor 17 maanden. Onderdeel van de cao is een generatiepakt, waarmee oudere werknemers ruimte maken voor jonge instromers. Ook is er een loonsverhoging afgesproken, van 1 procent per 1 januari 2021 en nog eens hetzelfde percentage in 2022. De vakbonden trapten de onderhandelingen op 12 oktober nog af met een voorstel voor een loonsverhoging van 5 procent. De ontsnappingsclause geeft bedrijven die legitiem aanspraak maken op de corona-ondersteuningsmaatregelen NOW2 en NOW3 het recht op uitstel of uitruil van de afgesproken loonsverhogingen. De loonsverhoging mag een jaar worden uitgesteld of werknemers krijgen er twee verlofdagen voor in ruil. De ‘crisis-cao’ wordt ter goedkeuring voorgelegd aan de leden van beide bonden en van de Bovag.

“Retailers houden een rol, voor service en aflevering”

Dat meldde Tex Gunning, ceo Leaseplan, in november tijdens een interview op het Automotive Leasing event.

Schade / ‘Kwart schade-herstelbedrijven verlieslatend’schadeherstel mobility media 2020 foto shutterstock

De situatie in de schadeherstelsector is vergelijkbaar met die tijdens de eerste lockdown. Dat blijkt uit een recente coronamonitor van Focwa. Daarin geven schadeherstelbedrijven aan gemiddeld 22 procent minder orders te hebben. Eenzelfde percentage ervaart leveringsproblemen bij (toe)leveranciers. Het is volgens Focwa opvallend dat 84 procent van de schadeherstelbedrijven vertrouwt in een positieve afloop van de crisis. Een kleine twintig procent is zelfs van plan om nieuwe personeelsleden te werven. Daarentegen is 11 procent van de bedrijven van plan om personeel te ontslaan als gevolg van de coronacrisis. Van de ondervraagden geeft tussen de 25 en 30 procent aan momenteel verliesgevend te zijn.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.